Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szilvás crumble

Almás-szilvás crumble
Almás-szilvás crumble
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki akartam próbálni az angol konyha eme gyors és egyszerű gyöngyszemét, csak sose volt itthon zabpehely. Mikor véletlen észrevettem a boltban, egyből tudtam, hogy itt az alkalom, ki kell próbálni. Nem csalódtam ebben sem, valóban nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető bármikor, bármilyen gyümölcsből, ami éppen van otthon. Én most almával és szilvával készítettem, jó sok fahéjjal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, és eldaraboljuk, az almát felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük 2 ek cukorral és ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és szegfűszeggel.
  2. A morzsához a zabpelyhet a lisztet a maradék 1 ek cukrot és a margarint összemorzsoljuk.
  3. A gyümölcsöket tűzálló kerámiaformába halmozzuk, majd a tetejüket befedjük a zabpelyhes morzsával.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 260
elküldve: 8
receptkönyvben: 364
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-szilvás morzsasüti, gyümölcsös morzsás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendzsoka
Bendzsoka Wed, 2013-11-06 18:59

Nagyon szeretjük mi is az apple crumble-t. Legutóbb alma helyett körtével és szilva lekvárral sütöttem, nagyon-nagyon finom volt.

Edori
Edori / Edori Mon, 2012-02-06 04:32

Nekem ez az egyik kedvencem. Én vanília krémet szoktam főzni még hozzá, és akkor a legjobb, ha a süti még meleg a krém pedig hideg. :-)

436
szilva 4 db
alma 1 nagy db
zabpehely 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukor 3 ek
margarin 5 dkg
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 teáskanál