Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szilvás pite

Almás-szilvás pite
Almás-szilvás pite
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy kis vaníliafagyi mellé, és olyan, mint a filmekben.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz.
  2. Közben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a lisztet, a citrom levét és héját. 
  3. Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk.
  4. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál vizet, és a margarint szétoszlatjuk a tetején.
  5. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk.
  6. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön, a széleit rányomkodjuk a tésztára, majd kevés vízzel megspricceljük a tetejét, és kevés cukrot szórunk rá.
  7. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni a kicsorgó lé miatt.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 10 248
elküldve: 8
receptkönyvben: 106
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite, apple pie, rácsos pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

656
finomliszt 30 dkg
margarin 18 dkg
porcukor 3 ek
víz 6 ek
szilva 40 dkg
alma 40 dkg
cukor 16 dkg
finomliszt 3 evőkanál
margarin 4 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
cukor 1 ek