Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szilvás pite pudinggal

Almás-szilvás pite pudinggal
Almás-szilvás pite pudinggal
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, ezt készítettem. Szüleimnél bőven termő almafa van, sok almásat kell sütni!:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a feldarabolt margarint, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen. A lapot megszúrkáljuk villával, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A töltelékhez a szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. Vágott felükkel lefelé a tésztára helyezzük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és meglocsoljuk citromlével. Ezeket is a tésztára rakjuk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat felverjük a cukorral, és a citromeszenciával vagy aromával. A tejszínt összekeverjük a túróval, és a pudingporral, és ezt a tojásokhoz keverjük.
  4. A túrós krémet a gyümölcsre öntjük, és elsimítjuk, és megsütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.
  5. Kislángon felmelegítjük a lekvárt, és átszűrjük. Ecsettel a sütemény tetejére kenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 956
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos pite, gyümölcsös pite pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 10 dkg
tojás 2 db
margarin 20 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
szilva 6 db
alma 4 db
citromlé 1 citromból nyert
tojás 2 db
cukor 10 dkg
citrom aroma 25 ml
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 2 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
sárgabaracklekvár 10 dkg