Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-tárkonyos csirkemell

Almás-tárkonyos csirkemell
Almás-tárkonyos csirkemell
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen felindulásból elkövetett csirkemell, ami csodás lett! Illatos, szaftos, sokféle ízű. Most épp rizzsel tálaltam, de krokettel, sült krumplival is nagyon jó lehet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, a megtisztított almát hasonló méretűre, a szalonnát-hagymát pedig apró kockákra.
  2. A zsíron kisütjük a szalonnát, rádobva megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a csirkemellet. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, só helyett inkább ételízesítővel fűszerezzük. Bors is mehet rá, valamint jó bőven a szárított tárkony, ettől lesz finom illatos! Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el - ez kb. 1–1,5 dl.
  3. Ha most tesszük hozzá az almát, a végén pépesre szétfő, besűríti a szaftot. Ha inkább szeretnénk darabosabban viszontlátni, előbb öntsük fel a húst kevés vízzel, és csak félidőben, kb. 15 perc párolás után tegyük rá az almát.
  4. Lefedve, gyakori keverés mellett mindent készre párolunk, levét elfőzzük. A végén öntjük fel a tejszínnel, és azzal is rottyantjuk egyet. Kóstoljuk meg, kell-e még só, esetleg tárkony, és tálalhatjuk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos csirkeragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2020-02-15 14:52

Kedves Chiyori, valóban nagyon finom. A csirkehús és az alma eleve jó párosítás, a tárkonytól és a füstölt szalonnától lesz pikáns, amit összesimít a tejszín. Érdemes kipróbálni!
Üdvözöl: Koszider

823
csirkemell filé 40 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kis db
alma 1 nagy db
főzőtejszín 2 dl
tárkony 1 kk
sertészsír 1 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint