Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-tejszínes piskóta

Almás-tejszínes piskóta
Almás-tejszínes piskóta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm kínált meg egyszer ezzel a sütivel, és nagyon ízlett. Nem tudom, hogy van-e valami hivatalos neve ennek a sütinek, de az biztos, hogy nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

ajánlat

Nagyon finom, és viszonylag egyszerű sütemény. Az almához használt cukor mennyisége függ az alma savanyúságától. Amennyiben az alma nem savanykás, akkor egy kevés citromlével savanyíthatunk rajta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és 10-15 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és a fahéjjal megdinszteljük. Mielőtt készre párolnánk, hozzáadunk - az alma levességétől függően - 1-2 kanál búzadarát. A dara elhagyható, ha párolás után az almát levesszűrőn lecsepegtetjük.
  2. A 6 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 18 dkg lisztet, simára keverjük, és utána óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, és készre sütjük.
  3. A vaníliás pudingporból, 12 dkg cukorból 4 dl tejjel pudingot főzünk, amit kihűtünk. Hűlés közben sűrűn kell kavargatni, hogy ne csomósodjon be!
  4. A Hulalát ízlés szerinti cukorral (5 dkg) és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Összeállítás: a piskótára simítjuk a kihűlt és lecsöpögtetett almát, majd rásimítjuk a felvert tejszínt. Végül kakaóporral díszíthetjük, de akár olvasztott csokit is tehetünk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 12 464
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-pudingos piskóta, tejszínes-almás süti, pudingos-almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
tojás 6 db
1 csipet
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
alma 6 közepes db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 3 kávéskanál
búzadara 2 csapott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 17 dkg
növényi habtejszín 500 ml
vaníliás cukor 1 csomag