Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel

Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb, finomabb sütemény.....akár ünnepnapokon is megállja a helyét.....ízletes, zamatos, dekoratív, könnyű tésztájú desszert.....érdemes kipróbálni.....

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ha nem kapunk mascarponét éppen akkor, amikor szeretnénk elkészíteni, megfelelő helyette a natúr vajkrém is - én készítettem már vele! Csak ebbe nem kell tejföl, s ez 20 dkg-os, de elég!

Ha csupán fahéjas porcukorral szórjuk be - mert minél egyszerűbben szeretnénk megoldani, úgy is finom!

A mézeskalács fűszerkeverék is kiváló hozzá, ezzel is készítettem már, de ezen a fotón az Almás sütemény fűszerkeveréket használtam! 

Nagyon könnyű a tésztája - fontos a rétesliszt -, simán megsütve, különböző töltelékekkel megtölthetjük! Érdemes elmenteni a receptet! :)

Ha a sütőpapír lehúzásakor időnként az alma rátapadna, ügyesen, egy tompa késsel levéve a papírról, helyezzük vissza az eredeti helyére (látszik), nem kell megijedni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Először is a sütőt bekapcsoljuk előmelegítésre - mire összeállítjuk, fel is melegszik.
  2. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a fél citrom levével meglocsoljuk - hogy ne barnuljon -, s a sütőpapírral bélelt tepsinek, szépen sorban lerakjuk a teljes területét.
  3. A tojásokat - nem választjuk szét - az átszitált porcukorral, sóval keményre verjük elektromos habverővel - nem lesz olyan kemény, mint a fehérje, de meg fog kissé keményedni, azért ne próbáljuk fejre állítani az edényt, mert nem lesz süteményünk:), majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, a vanília aromát, átkeverjük, közben a kis pohárkába kimért olajat is hozzácsorgatjuk, végül a lisztet, s így az egészet átkeverjük.
  4. A kapott masszát egyenletesen az almákra öntjük, elsimítjuk, s mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük, de figyeljünk, amikor már szép színű a teteje, tűpróbával ellenőrizzük, nehogy odaégjen - sütőfüggő!
  5. Ha megsült, a sülés közben előkészített, lisztezett, tiszta konyharuhára áthelyezzük a süteményt úgy, hogy megfogjuk a sütőpapír sarkát, oldalát két kézzel, kiemeljük a tepsiből (nem fog leesni róla, nem törik el), s a tetejével a konyharuhára helyezzük, ügyesen, türelmesen! :)
  6. Ezután lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt az almás aljáról - ez lesz a süti belseje -, megszórjuk az almás fűszerkeverékkel (én a tasakból szórtam érzéssel, szemre, ettől lesz a belseje még finomabb, és sötét csigavonalat "rajzol"), s a hosszabbik oldalától még forrón, szorosan feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni!
  7. Ha kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét, s megszórjuk fahéjjal, majd 1 órára betesszük a hűtőbe. A krémbe villával "hullámokat" húzunk díszítésképpen - jól mutat, ilyen kissé cirmosan! :) Én V alakban szeleteltem, de lehet a megszokott módon is! Ha maradna ki a krémből, fogyasztáskor feltálalhatjuk a sütemény mellé - nekem nem maradt ki! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Ne hagyja ki senki, érdemes kipróbálni! :)

Krém

  1. A krém összes hozzávalóját simára kikeverjük, majd bevonjuk vele a tekercset.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x35x2 cm
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 375
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Sat, 2017-11-18 10:45

Kedves JUDYTH59!
Hú, nagyon guszta, tegnap este el is készítettem....amennyire guszta, annyira finom is, ráadásul sok meló sincs vele! Családi kedvenc lett, mindenkinek ízlett - én dupláztam, de már nem sok van belőle! :)
Köszönet a fincsi receptért!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-11-19 12:40

Kedves "Tücsökbogárka"!
Nagyon szépen köszönöm a pozitív visszajelzést, jól esik! :) Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik a családodnak ez is, váljék egészségetekre!
További kellemes, szép napokat Nektek! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-11-18 10:25

Mi van ezen az oldalon, K. Nosalty...?!

170. helyen ezzel a statisztikával, még 1 napja sincs, hogy aktiváltátok?!
Ezt a receptemet is a süllyesztőbe akarjátok tenni, mint nem 'oly régen egy másikat, holott az elején lenne a helye?! - OLGI!!!

Ez volt a helyzet 5-10 perccel ezelőtt, szépen toljátok hátrébb.....jelenleg 180., de biztos vagyok benne, eltüntetitek a színről!

"statisztika

beküldve: 2017.11.17.
tegnapi nézettség: 600
össznézettség: 715
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

656
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
vaníliaaroma 1.5 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
rétesliszt 10 dkg
alma 3 közepes db
mézeskalács fűszerkeverék 2.5 ek
mascarpone 25 dkg
porcukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
tejföl 2 ek