Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tócsni

Almás tócsni
Almás tócsni
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni őszi reggeli, tele egészséges gyümölcsökkel és olajos magvakkal!

www.lurpak.com/hu-hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vajat összemelegítjük, és ha már langyos, átöntjük egy bögrébe vagy pohárba. Hozzákeverünk egy evőkanál cukrot és az instant élesztőt, és félretesszük felfutni.
  2. Ezalatt az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és a fahéjat, elkeverjük, és néhány percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Közben a lisztet összekeverjük a dióval, hozzáütünk egy tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet, és hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt almát, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  4. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és egy-egy merőkanálnyi adagokat kisütünk a tésztából.
  5. Friss fügével, dióval megszórva, mézzel megcsorgatva tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almatócsni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
tej 200 ml
vaj 1 ek
cukor 2 ek
instant élesztő 3 g
alma 2 közepes db
fahéj 0.5 teáskanál
dió 50 g
finomliszt 200 g
tojás 1 db
vaj 1 ek