Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tócsni Gabystól

Almás tócsni Gabystól
Almás tócsni Gabystól
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van 2 szem almád otthon, és egy gyorsan elkészíthető édességre áhítozol? Nos, akkor láss neki!:) 

Neten láttam meg. Szerelem első látásra. A 2 db almából a képen látható mennyiség lett.

Na jó... egyet megettem.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük.
  2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba (így rövidebb-hosszabb szálakat kapunk). 
  3. Beletesszük a lisztet, cukrot, fahéjat, tojást, összekeverjük egy evőkanállal.
  4. Formázható masszát kell kapjunk, ha kell még bele liszt (nekem fél ek. kanállal kellett, mert levesesebb volt az almám), tegyünk hozzá.
  5. Kóstoljuk meg, hogy kellemesen édes, fahéjas legyen.
  6. Nagyobb edényben forrósítsuk fel az olajat.
  7. Evőkanállal szedjünk a masszából a tenyerünkbe, lapítsuk el tócsni formájúra.
  8. Mindkét oldalát süssük meg, tányérra rakva még melegen szórjuk meg porcukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 59 216
elküldve: 22
receptkönyvben: 620
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás lapcsánka, olajban sült almás lepény, tócsni almásan

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-07-17 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Réka001
Réka001 / Réka001 Tue, 2016-07-12 13:24

Megcsináltam, pontosan a receptet követve, de nekem az olajban egyszerűen szétmállott....:'( Mit csinálhattam rosszul?

uzs1966
uzs1966 Mon, 2017-10-30 20:39

Én csak két almával csináltam volna próba sütést de nekem is szétesett, nem is tudtam megforditani

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2017-10-30 21:21

Szió!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Nagyon bántott a dolog, és mivel bőven van itthon alma, bánatomban felpattantam és megcsináltam ismét. Mivel tényleg finom megpróbálok segíteni, hátha az első kudarc után nem adod fel:) Szóval a 2 alma bruttó 48 dkg nettó 37 dkg. volt (most megmértem) 2 és fél púpozott ek. liszt kellett. Talán az a siker titka, hogy gyorsan kell dolgozni, nem szabad megvárni míg levet ereszt az alma. Reszelés előtt már forrósítottam az olajat. Kanállal gyorsan összekevertem mindent, a tenyeremben megformáztam a gombócokat, ellapítottam, és máris sütöttem. Lapáttal (!) forgattam meg őket. Ha gondolod és van publikus e-mail címed, máris küldöm Neked a friss almás sütiről a képeket. Szép estét:) Gabi

uzs1966
uzs1966 Tue, 2017-10-31 07:27

Szia! Nagyon aranyos vagy hogy igy leirtad dekára a dolgokat,ha gondolod elküldheted a képeket de a régi kép is jól néz ki.zsuzsanna1966@gmail.com a krumplis tócsni mindig jól sikerűl,kedves vagy hogy válaszoltál zsuzsa

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2017-10-31 11:18

Illetve küldtem volna, de gmail visszadobta és azt írta, nem jó a megadott e-mail cím. Sajnálom:(

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2016-07-12 13:44

Szia Réka,

valószínűleg kevés volt a liszt benne. Az alma levesességétől függ a liszt mennyisége, írtam is a receptben. Ha formázható masszát csináltál, nem eshet szét, lapáttal, húscsipesszel könnyen forgatható. Ill. még arra gondolok, nem hagytad eléggé megsülni az alsó részt a forgatás előtt, ezért is eshetett szét. Őszintén sajnálom, hogy nem sikerült :( De ne add fel, mert finom, könnyű "édesség". Üdv: Gabi

libaláb
libaláb Wed, 2016-01-13 23:17

Megcsináltam. Habár utálom az olyan hozzászólásokat, hogy "ízlett/nem ízlett, igaz ugyan, hogy hagyma helyett vöröslencsét tettem bele, a citromot kihagytam és tettem hozzá banánt.." most mégis kénytelen voltam a legtöbb dolgot helyettesíteni, mert épp egészségesen akar élni az egész család. Tehát liszt helyett zabkorpát cukor helyett mézet, olaj helyett kókuszzsírt használtam. Jelentem, nagyon finom, most, hogy nem eszünk bolti "vackokat", nagyon jó desszertpótló lesz ez az almatócsni, köszönöm az ötletet.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2016-01-13 23:49

Isten bizony elvigyorogtam magam az írásodon:) Én is elcsodálkozom a "hagyma helyett vöröslencsét tettem bele etc..." hozzászólásokon. De amit írtál teljesen másról szól. Szerintem tök jó, hogy egy receptet nagyon ügyesen át tudtad igazítani a saját étkezési szokásotokhoz. Én kaptam Tőled késő esti apró örömöt mert ízlett is a tócsni:) másoknak pedig ötletet adtál egy egészséges nassihoz. Köszönöm:) Gabi

452
alma 2 nagy db
finomliszt 2 púpozott ek
tojás 1 db
cukor 1 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl