Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-tormás hússaláta

Almás-tormás hússaláta
Almás-tormás hússaláta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha húslevest főzök, az azt jelenti, hogy 1-2 napon belül hússalátát vacsorázunk. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nemigen szereti nálunk senki a húslevesben a húst. Viszont salátának elkészítve mindig hatalmas sikere van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Felhasználhatjuk hozzá a levesben főtt zöldségeket is.
Ha kész majonézzel készítjük, nem árt bele 1 tk mustár. Használhatunk tubusos majonézes tormát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük.
  2. Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst.
  3. Felkockázzuk az almákat.
  4. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, pici cukorral és az ecetes tormával ízesítjük.
  5. Minden hozzávalót összevegyítünk. Nem baj, ha a főtt zöldség még meleg, annál finomabbra érnek össze benne az ízek.
  6. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 071
elküldve: 7
receptkönyvben: 559
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tormás-majonézes hússaláta, zöldséges-majonézes hússaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyali-fali
nyali-fali Sun, 2014-12-21 11:12

Szia! Fincsinek tűnik a salátád, de a kalóriatartalom rémisztőnek tűnik. Biztos, hogy nem elírás?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-12-21 18:59

Kedves nyali-fali!
Egy szerkesztési hiba miatt 10x-es mennyiség szerepelt a húsból, ezért volt az irreálisan magas kalória-tartalom. Javítottuk és elnézést kérünk érte!
Üdv:
Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-25 18:36

Szia, Fahéj! Gratulálok a receptjeidhez, nem mellékesen a profi fotókhoz... Ezt a salátát én is megcsinálom, ha Kornél (nem a no salty-s) nem eszi meg a leveshúst :-D Kérdés: mikor teszed fel a strudlit? Kettes kérdés: ki vagyok? (Elég lesz szóban!) Puszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2010-09-25 20:27

Kedves Lustafőzni!
Köszi a gratulációt! Strudli folyamatban, bár már van fenn egy. Épp ma volt ebédre. :P
Én is puszillak!

496
pulykahús 30 dkg
sárgarépa 30 dkg
petrezselyem 20 dkg
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
alma 2 db
majonéz 70 g
tejföl 375 g
ecetes torma 5 teáskanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál