Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás torta teljes kiőrlésű lisztből

Almás torta teljes kiőrlésű lisztből
Almás torta teljes kiőrlésű lisztből
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálunk átállni a teljes kiőrlésű termékekre, így átalakítottam egy régi receptet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a cukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport és a tojásokat. Folyós tésztát kell kapjunk, én tettem hozzá kb. fél dl. vizet.
  2. Megpucoljuk az almát (így kell 1,5 kg-nak lennie), és apró darabokra vágjuk.
  3. Kivajazott közepes méretű tepsibe beleszórjuk az almát, és a tetejére fahéjas cukrot szórunk, és erre öntjük rá egyenletesen a kész tésztát.
  4. 180 fokon 40 percig sütjük.
  5. Sütés után kifordítjuk egy tálra, majd ismételten megszórjuk fahéjas cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

gaszking

Mióta szakács: 2014.11.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított fahéjas almatorta, fordított almás süti, almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
tojás 3 db
margarin 10 dkg
sütőpor 1 csomag
nádcukor 7.5 dkg
alma 1.5 kg
fahéj 1 teáskanál