Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tortácskák

Almás tortácskák
Almás tortácskák
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát természetesen tepsiben vagy tortaformában is el lehet készíteni!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomlisztet, a cukrot a margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, jól eldolgozzuk. Addig pihentetjük, míg az almákat megpucoljuk, lereszeljük.
  2. Meglisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát, és köröket szaggatunk ki. (Nekem szilikon sütőformám van.) Belenyomkodjuk a tésztát a formába, megszórjuk darával, mehet rá az alma, az almát ismét megszórjuk darával, és egy másik tésztakörrel befedjük.
  3. A tésztalapot is villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe helyezve 200 C-on kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 881
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Timcsike

Mióta szakács: 2015.08.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás porlós, almatöltelékes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1265
finomliszt 45 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
alma 1.5 kg
búzadara 4 csapott ek