Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás túrófánk

Almás túrófánk
Almás túrófánk
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Február a fánksütés hónapja. A hagyományos szalagos fánk mellett ezeket a kis csodákat készítettem. Nagyon gyorsan elkészül, szemben kelesztett rokonaival, és még hidegen is valami eszméletlenül finom! Biztosan nem csak fánkszezonban fogom elkészíteni. Tálaljuk fahéjas porcukorral megszórva és/vagy baracklekvárral. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával összenyomkodjuk, és belereszeljük egy kisebb citrom reszelt héját.
  2. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Összekeverjük a túrót a reszelt almával, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk. Hozzáadunk egy ek rumot, egy csipet sót, és alaposan összekeverjük. Sütés előtt fél óráig pihentetjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a tésztából. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a külseje gyorsan megsül, belül pedig nyers maradhat a tészta. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 29 989
elküldve: 26
receptkönyvben: 579
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk almával, fánk túróval és almával

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-02-15 19:07

Nekem is nagyon bevált a recept!! Az almával sokkal ízesebb, mint a szokásos túrófánk. Nem tudom milyen lenne holnapra, mert amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan elfogyott. Könnyű ízes, szóval szuper. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

veinhardt
veinhardt Wed, 2014-04-23 18:58

Most készítettem el. Jól sikerült. Ízlett a családnak! Köszönjük! Éva

KisBuci
KisBuci Tue, 2014-02-25 14:49

Valóban 30 percig kell sütni, mint ahogy az a kép alatt látható?

gömbicica
gömbicica Tue, 2014-02-25 12:39

alacsony hőfokon, apró fánkokat szaggattam végül is, és bő olajban sütöttem.
Jó kategória.
a nyersességet a benne lévő alma miatt gondolhatta Jucalia :-)

gömbicica
gömbicica Tue, 2014-02-25 12:20

1 dl olajban kisütni ekkora mennyiségü tésztát???? nem tudom hogy csináljátok, de szerintem lehetetlen!!!!!
most állok neki kisütni, de már alább hagyott a lelkesedésem rendesen.
Az hogy nehéz, mint Jucalia is irja az előre vetithető volt, de hogy még nyers is maradt((((
Rengeteg süteményt sütöttem már életemben, farsangi fánkjaim is olyanok mint a mese, csupa szalaggal, de most nem tudom neki álljak-e a kisütésnek, vagy landoljon az egész a vödörbe? :-(
Adok egy esélyt a sütésnek.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2014-02-25 12:31

Valóban kevés az olaj mennyisége, köszönöm az észrevételt és nyomban javítani is fogom. Első sütésnél nekem is nehéz volt megtalálni a megfelelő nagyságot, illetve kitapasztalni, hogy mekkora hőmérsékleten és mennyi ideig is süssem őket. Azt tanácsolnám, hogy kis fánkokkal próbálkozzon és közepes hőfokon, így biztosan nem marad nyers a tészta közepe.
Remélem, hogy sikerülni fog és nem landol a vödörben. :(

Szép napot,
üdv:
Bea

gömbicica
gömbicica Tue, 2014-02-25 13:46

Kedves szilibea :-)
Megdicsérte Kismenyem a falatnyi fánkokat :-)
Kis apró méretben nagyon klasszak lettek tényleg, és bőségesebb is igy :-)
Ha lesz némi turómaradékom majd, ismét meg fogom sütni :-)
köszönöm. üdv. Edit.

Jucalia
Jucalia Sun, 2014-02-23 19:11

Nekem sajnos nem sikerült maradéktalanul. :( Közepes lángon sütöttem, de kb. a fele mennyiség ment a kukába, mert nem sült meg a közepe. Az 1 dl olaj nagyon kevés a sütéshez, kb. 3 dl kellett hozzá. Ami sikerült az is elég "nehéz" lett, nem olyan könnyű fánk, mint amire számítottam a leírás alapján.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2014-02-25 12:36

Köszönöm szépen az észrevételt, valóban kevés olaj mennyiséget tüntettem fel a hozzávalóknál. Javítottam is hibát.
Sajnálom, hogy nem sikerült. :(

Üdv:Bea

zsoka_l
zsoka_l Sun, 2014-02-23 08:26

Vajon hogy működik sütőben sütve? Ma kipróbálom, lehet:)

sarai eva
sarai eva Thu, 2014-02-20 16:29

Már vágytam egy kis fánkra, ami nem élesztős. Ma ez volt az ebéd, egy raguleves után.Minden nagyon jó, az arány, a mennyiség, az íz.Könnyű elkészíteni. Mindenkinek ajánlom, akinek nem bírja az élesztős ételeket a gyomra. Nagyon finom,máskor is elkészítem. Üdvözöllek: Éva

704
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
alma 2 kis db
porcukor 6 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csapott ek
tojás 3 db
citrom 1 db
1 csipet
rum 1 ek
napraforgó olaj 3 dl