Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós fánk

Almás-túrós fánk
Almás-túrós fánk
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságban van ez a receptem, már sokszor elkészítettem, nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Farsang idején többször el lehet készíteni, de az év bármelyik szakában jól eshet egy kiadós leves után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört túrót a két tojással, fél dl tejjel, a kétféle cukorral robotgéppel jól összevegyítjük.
  2. Hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet, a narancs héját és a végén a reszelt almát.
  3. Kicsit hagyjuk állni, majd a felforrósított olajban (kb.170-180 fokos) pirosra sütjük. Vigyázva, hogy a közepe is átsüljön.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 174
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós fánk almával, almás narancsos túrós fánk, fánk reszelt almával és túróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

997
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
narancshéj 0.5 narancsból nyert
tej 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
alma 1 db
napraforgó olaj 2 dl
lekvár/ dzsem 10 dkg