Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós galuska mákos bundában

Almás-túrós galuska mákos bundában
Almás-túrós galuska mákos bundában
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás-túrós galuskát mákos bundába forgatva, készíthetjük egy tartalmas leves után második fogásként, de önálló desszertként is kínálhatjuk. Egyszerűen elkészíthető.

hozzávalók / 3 adag

A galuskához

A mákos bundához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  3. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat.
  4. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük.
  5. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.)
  6. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket.
  7. A galuskákat porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 319
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.wiolka
sz.wiolka Thu, 2011-03-03 11:14

Már régóta szemezgettem a recepttel,és ma végre megcsináltam:)Gyerekeimnek nagyon ízlett:)Elsőre nekem se sikerült,de tettem még hozzá lisztet,és úgy jó lett.Az sem mindegy,mekkora kockákra van vágva a zsemle.Mivel az egész nem túl nagy,ha kifőtt,érdemes minél kisebbre vágni.Köszönjük a receptet:)
U.I:az utolsó darabokért majdnem harc volt:)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-11-15 22:12

Kedves Nicolette, amit leírtam azon túl nem tudok segíteni. Nem tudom mi lehet a gond. Az is fontos, ahogy Mrs Smith írta, ne legyen lobogó a víz, amiben kifőzöd a galuskát.

Nicollette
Nicollette Mon, 2010-11-15 20:01

Szia!

Sajnos Nekem sem sikerült...nem tudom,hogy mi lehet a gond...a lisztem sem rossz minőség...a tészta lágy volt,raktam hozzá még lisztet,azonban így sem volt kanállal formázható...most itt figyelem a kész ,finom illatú "tésztát":((((
Sajnálom kidobni...segítsééééééég:((((

Niki

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-09-30 11:39

Tényleg nem tudom mi lehet a gond, én már többször készítettem - először talán 15 éve - mindig sikerült. ...(lehet a zsemle és a túró minősége, szárazsága is számithat nem tudom....ezt nem is nagyon szoktam figyelni... ja és én kislyukú reszelőn reszeltem az almát...)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-09-30 10:56

még eszembe jutott valami, hogy lehet érdemes próbálkozni azzal is, hogy a víz ne lobogó legyen, hogy ne dobja szét egyből a tésztát. De lehet, hülyeséget mondok! Mrs Smith

lufka79
lufka79 Thu, 2010-09-30 10:04

Hát nem tudom... pihent 1 órát ... amit kanállal formáztam az egyből szétesett azért próbáltam gombócot csinálni belőle.
Még ami eszembe jutott hogy én nagylukú reszelőn reszeltem, lehet kicsivel kéne.
A liszt szerencsére jó minőség , van nálunk 1 jó malom ahonnan vesszük...még nem volt vele gond...pedig kelt tésztát is sűrűn sütök, de köszönöm a tippet!
Majd hamarosan megpróbálom újra ,mert azért csak izgatja fantáziámat:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-09-30 09:37

Nem tudom, lehet azon is elgondolkodni, hogy nem biztos, hogy a liszt minősége jó volt-e. Jártam már én is úgy, hogy néhány típusú lisztből, hiába volt mindegyik finomliszt, nem tudtam készíteni se lángost, se galuskát, se palacsintát, pedig előtte már számtalanszor elkészítettem. Telerakják mindenféle adalékokkal a lisztet a malmok, és néha kifog az ember nagyon vackot. Mrs Smith

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-09-30 09:33

Kedves Lufka! Igazából nem tudom mi lehetett a gond. Talán az alma volt túl szaftos? Mint írtam elég lágy a galuska (lágyabb a túrógombócnál, finoman kell kezelni és apránként kifőzni), de kezelhető. A pihentetési időt sem szabad megspórolni. És talán még a gombóc forma? Én két evőkanállal formáltam a galuskákat, nem gombócokat készítettem...

lufka79
lufka79 Wed, 2010-09-29 18:52

Kedves Tündér!
Nekem annyira tetszett a recept , hogy kapásból dupla adagot kevertem be... de valamiért kifőzhetetlen lett... hiába gyúrtam gombóccá szétesett mire kifőtt volna.Tettem bele még lisztet, tojást igy se tudtam megfőzni.
Végül tettem hozzá lisztet , joghurtot , olajat és sütőport . finom muffin lett belőle.. de azért ha lenne tipped , hogy miért nem sikerült megpróbálnám mégegyszer!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2010-09-26 19:10

Kedves Judit!
Valójában ez egy elég lágy galuska és a tojás fogja össze. Talán kevés búzadarát tehetnél bele...igazából nem tudom mivel tudnád a tojás tulajdonságát helyettesíteni...

Köszi Mrs Smith!:)

Köszi Era! Örülök, hogy tetszik! Arra azért számíts, hogy főzve is kicsit lágyabb a galuska....

illesera
illesera Sun, 2010-09-26 18:40

Hű, ez nagyon finom lehet!!!!! Imádom a mákot !!!(is....:))))) Jövő hétvégi desszert lesz, az már biztos ! Sztem, ha a galuskákat megforgatom kevés olvasztott vajban, gondolom az nem árt neki! Köszi a recit ! üdv Era

vkjudit
vkjudit Sun, 2010-09-26 12:34

Kedves Tunder!
Koszi a jo receptet. Szerinted a tojas kihagyhato belole. A kisfiam nem ehet tojast. Koszi a valaszt. Judit

899
tehéntúró 25 dkg
zsemle 2 db
alma 3 közepes db
finomliszt 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 6 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
mák 10 dkg
porcukor 8 dkg