Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós párna

Almás-túrós párna
Almás-túrós párna
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombat délutáni uzsonnára készítettem el ezeket a kis helyes almás párnácskákat. Gondoltam marad belőlük vasárnap reggelire is! Tévedtem ...

A recept Lajos Maritól származik.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékkel kezdünk, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. Rögtön megöntözzük a citromlével, majd egy közepes méretű lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt és felforraljuk.
  2. 3 ek hidegvízben simára keverjük a pudingport, majd az almához öntjük és folyamatosan kevergetve kb. 1 perc alatt besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tésztához egy mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Munkalapra borítva átgyúrjuk az egészet.
  4. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  5. Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, így összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.
  6. A tojást kettéválasztjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalapok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek almatölteléket rakunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat - 1 cm-es távolságokban - 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat átrakosgatjuk a tepsibe, és tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
  7. Kb. 20 perc alatt sül meg, tepsiben hagyjuk (langyosra) hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40x3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 553
elküldve: 3
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-túrós párna, almás-pudingos táska, vaníliás-almás párna

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-08-28 14:06

Szia Mignon! :))
Megcsináltam, nagyon gusztusosak, illatosak... az ízükről még nem tudok semmit, mert a második adag most sül... :)! Szintén köröket vágtam ki, mert a téglalap-nyújtás nekem bénán megy :)), így is lett 13 db egy adagból. Köszike a receptet és köszönet Dinus02-nek is az ötletért. Üdv. Szivi

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-08-28 20:21

Kedves rumiszivi!
Ilyenkor jó konyhatündérnek lenni: az tuti siker, mikor az első adag ripsz-ropsz elfogy, és kezdhetsz is neki a következő adagnak! :) Ennél nem kell több elismerés! :)
Nem próbáltam még sós töltelékkel, de biztos finom ehhez a tésztához az is. Próbálkozz bátran és számolj be róla milyen lett!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk sikeredet, további jó sütés-főzést neked!
Üdvözöllek:
Mignon

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-08-28 19:55

Már el is fogyott egy adaggal !!!! :D, pedig még nincs otthon az egész család :)). nagyon finom, puha, ajánlom mindenkinek! Azért én is kipróbálnám valami jó kis fűszeres húsos-sajtos egyveleggel.... na majd töröm a fejem, hogy mi lehetne. Te és Dinus02 már valamit kipróbáltatok? Üdv. Szivi

dinus02
dinus02 Thu, 2012-08-23 17:05

Szia. Pár hete megsütöttem túrókrémmel(mint amit a palacsintába töltök, csak nem csináltam olyan hígra), és így duplatúrósra kereszteltem, és sütöm is majd még, mert finom volt nagyon! :):)

mignon
Mignon / mignon Thu, 2012-08-23 21:18

Ennek igazán örülök, biztos nagyon finom így is! :) Hátha más is kedved kap hozzá és kipróbálja az ajánlásod alapján! :)
Köszönöm a visszajelzésed, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-04-30 21:52

Kedves dinus02!
Én pedig a tapasztalataid megosztását köszönöm neked! Biztos nagyon mutatósak lettek a kis almás korongjaid! A fagyi tuti találat hozzá, el is döntöttem, hogy elkészítem én is újra és kipróbáljuk vele! :)
Kíváncsian várom, hogy milyen lesz másfajta töltelékkel, remélem megosztod azt is velünk!
További jó sütés-főzést, üdvözöllek:
Mignon

dinus02
dinus02 Sat, 2012-04-28 22:59

Kinéztem a receptet, ma el is készítettem. Én köröket vágtam ki és azt töltöttem meg, így szerintem sokkal gusztább lett. Mivel a családom nem túl türelmes, esélye sem volt az első adagnak, hogy kihűljön, ezért kitaláltam, hogy vanília fagyival együk. Mennyei!!! Sokszor fogom készíteni ebben biztos vagyok. És mivel a tészta nagyon finom és puha, már el is képzeltük, hogy ugyanezt a tésztát cukor nélkül, húsos vagy halas vagy májas töltelékkel hogyan fogjuk elkészíteni! :) Minden úgy jó benne, ahogy van. (Mivel derelye szaggatóval szaggattam, nem kellett bekenni a széleit, gyönyörűen összetapadt magától.) Köszönöm a receptet!

758
alma 50 dkg
citromlé 2 ek
cukor 4 dkg
tojáslikőr 1 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 15 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
porcukor 9 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojás 1 db
porcukor 3 ek