Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós táska

Almás-túrós táska
Almás-túrós táska
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kelendő étel nálunk a sütemény, és az utolsó leveles tésztát kihasználva készítettem el ezt a sütit.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockára vágjuk. Egy kis vízzel, fahéjjal és 5 dkg cukorral alacsony lángon addig főzzük, míg az alma megpuhul. Utána hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt almához adjuk hozzá a túrót, a tojást és a maradék cukrot. A leveles tésztát hosszúkás csíkokra vágjuk. A masszából kiskanállal rakjunk a leveles tészta egyik felére, hajtsuk rá a másik felét, és a széleit nyomkodjuk meg villával.
  3. Rakjuk tepsire, és előmelegített sütőben addig süssük, míg meg nem barnul a tetejük.
  4. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-túrós párna, almás leveles, túróval töltött táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
leveles tészta 1 csomag
alma 2 db
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
fahéjrúd 1 db
porcukor 10 dkg
víz 1 dl
porcukor 2 ek