Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás vajas piskóta fordítva

Almás vajas piskóta fordítva
Almás vajas piskóta fordítva
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem napok óta almás süti után áhítozott. Aztán a fiam is csatlakozott a kéréshez, "anyukám, tényleg, igazán süthetnél máááár"... Nagyon sok kedvem, mondhatnám semmi kedvem nem volt gyúrni, almát reszelgetni. Körülnéztem a recepttáramban. Ahogy megláttam Petra vajas piskóta alapreceptjét, máris megleltem a megoldást.

A piskóta gyümölcstorta formában sült, klasszikus gyümölcstortát viszont nem akartam készíteni, hát ezt találtam ki.

A könnyű piskóta és a fahéjas pudingos alma nagyszerű párost alkotott, a fiúk csak annyit mondtak: húúúúúúúúúúú ez tök jó, nagyon finom..:))

hozzávalók / 6 adag

Pudingos-almás részhez

Piskótához

ajánlat

A sütési időt a saját, hagyományos sütőm alapján adtam meg. Ez változhat az eltérő sütők miatt. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformánkat -az oldalát is- alufóliával kibéleljük.
  2. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, hideg vízbe tesszük, így nem barnul meg. Félretesszük.
  3. Elkészítjük a vajas piskótát. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
  4. Az almákat vékony (kb. 2-3 mm) szeletekre vágjuk, és a tortaformában elterítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát, és tűpróbáig sütjük. A sütőajtót ne nyitogassuk, ha már szép aranysárga színe van, akkor végezzünk tűpróbát.
  5. A megsült piskótát tálra borítjuk, és az alufóliát óvatosan lehúzzuk róla (felülre kerül az almás rész).
  6. Megfőzzük a pudingot, ha kellően sűrű, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a fahéjat, kevergetve langyosra hűtjük.
  7. A kész pudingot a kihűlt almás piskótára öntjük, fakanállal elsimítjuk, a tetejét pici fahéjjal megszórjuk.
  8. Tegyük hűtőbe, míg a puding teljesen megdermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 497
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított almás, pudingos-almás piskóta, almás-pudingos vajas piskóta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2014-12-09 21:13

Kipróbáltam, némi változtatással, mert nálunk nem lehet tejszínes pudingport kapni, de csináltam helyette egy adag panna cottát. Szerencsére a mi sütőformáink mindenfelé nyithatók-szétszedhetők, ezért nem kellett az alufóliás trükk sem. A végeredmény igazán meggyőző volt, biztosan gyakran fogom készíteni.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-12-10 13:51

Kedves libaláb,

nagyon örülök, hog elégedett voltál, köszönöm, hogy megírtad:) A panna cotta pedig egy szuper ötlet volt! Kellemes készülődést kívánok az ünnepekre, üdvözlettel: Gabi

palice
palice / palice Thu, 2013-09-19 16:31

Szia Gabi!
Tegnap megsutottem az almas piskotadat! Az eredmeny:Csatlakozunk a "fiuk" velemenyehez!!! :)
Szeretnem kakaosan is kiprobalni! Te szerinted kakaosan hogyan lehetne elkesziteni? 1-2 kanal liszt helyett tegyek kakaot? Te hogyan csinalnad?
En kiprobalnam kakaosan kortevel es karamell pudinggal...
Koszonettel,Alice.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-20 12:32

Szió Alice:)
Nagyon örülök, hogy csatlakoztatok a véleményhez:) A két fiam és a férjem eléggé kritikusak, bár a férjem kicsit diplomatikusabb:)) Csak az általuk "bevizsgált" receptjeim szerepelnek, mióta úgy gondoltam szakácsként is szerepelek itt:) Én a kakaósat úgy csinálnám, hogy 4 ek.lisztet összekevernék 2 ek. jó minőségű kakóval, hogy könnyebben tudjam eldolgozni a többivel, ne törjem a habot és ne is legyen foltos csíkos a piskóta. Szerintem kivitelezhető, körtével és a karamell pudinggal biztos finom lesz. Ha elkészíted kiváncsi leszek a végeredményre, ird meg lécci. A karamellt különösen kedvelem. Szép hétvégét kívánok: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-06 12:57

Szió:)
Megnéztem, ígéretes:) Máris mentettem, én is elkészítem ebben a formában. Nagyon kedves vagy, köszönöm az ajánlásodat !!! Kellemes vasárnapot és nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-09-18 13:09

Szia Alice,
Sima egyszerű konyhai alufóliával béleltem ki. Tudod olyannal, amit a tepsikre teszünk, mikor szorosan le akarjuk zárni a benne lévő cuccos sütésekor. Nem olvad meg, és nem sül rá az almára és a piskótára. De a tortaforma (vagy amiben sütöd) oldalán nagyon alaposan simítsd el, hogy ne ragadjon bele a piskóta. Nem kérdezel hülyeséget, a biztonság kedvéért én is inkább kérdezek:) Remélem segítettem:) Üdv: Gabi

palice
palice / palice Wed, 2013-09-18 12:54

Szia Gabys!
Bocsika,lehet,hogy hulye kerdes,de milyen alufoliat hasznalsz? Egyszeru,elelmiszer foliaval belelted ki? nem olvad el,nem sul ra, meg ilyenek....? :) koszike elore is a valaszt!
Udv,Alice.

477
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 3 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
alma 4 nagy db
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 10 dkg