Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-vanília krémes

Almás-vanília krémes
Almás-vanília krémes
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízek nagyon harmonizálnak. Kellemesen krémes.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán kisütjük.

Almás töltelékhez:

  1. Almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat, majd 10 percig megdinszteljük.
  2. Ha nagyon híg, akkor tesszük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.

Vaníliás krémhez:

  1. Pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük.
  2. Tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
  3. Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
  4. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni. Majd felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 511
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás krémes, almás pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1861
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
alma 1.5 kg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 3 kávéskanál
zsemlemorzsa 3 ek
vaníliás pudingpor 4 tasak
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 6 db
víz 1 l