Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás vaníliakrém

Almás vaníliakrém
Almás vaníliakrém
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig általában vaníliás cukrot használtam, ha a recept vaníliarudat írt, majd egyszer rávettem magam az eredeti vaníliarúd használatára és türelmesen kikapargattam a pirinyónyi, ébenfekete magocskákat. A bíbelődés megérte, mert ezt az almás krémet a mennyekbe repítette! Igazi francia ínyencség lett!
Susan Loomis: Ház a Tatin utcán című gasztroregényében bukkantam a receptre.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Legjobb savanykás rétesalmából, de Jonatánból is ízletes.
Bátrabbak és flambírozásban jártasak öntsenek 6 evőkanál Calvados-t a karamelles almára és gyújtsák meg. Az edényt gyengéden addig kell rázogatni, míg a láng el nem alszik. Ezután önthető a flambírozott gyümölcs a kerek sütőtálba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mérsékelt lángon felhevítjuk a vajat és mikor már forró és habos, beletesszük a négybe vágott almadarabokat. Kb. 10 perc alatt aranybarnára pároljuk őket, aztán rászórjuk a fele cukrot és addig főzzük tovább míg a cukor karamelles nem lesz. Kb. 1,5 literes, kerek sütőformába kanalazzuk.
  2. A tojásokat és tojássárgákat kézi habverővel összehabarjuk, hozzákeverjük a kikapargatott vaníliamagokat, a tejszínt és a maradék cukrot, majd a karamelles almára öntjük.
  3. 220 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, hagyjuk hogy a teteje aranyszínűre piruljon.
  4. Tálalás előtt kb. 20 percen át hűlni hagyjuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 250
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült vaníliakrém almával, karamellizált almás sült vaníliakrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-12-11 15:36

Kedves Zsuzsi!
Igazad van! Igazi, fincsi tejszínnel próbáld ki, nem fogsz benne csalódni, nagyon finom!
(én egy időben kényszerből használtam tejszínpótlót, azóta visszatérhettem az igazira!!:)
Üdv, jó sütést:
Mignon

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2010-12-10 22:55

Nem hinném, hogy a francia gasztroregényben helye lenne a húlllalllának :P Meg fogom csinálni, de tejszínnel.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2009-10-25 22:55

Anikó!
Köszi a kérdést! Részletesen beleírtam a receptbe, így lett egyértelmű!
Jó sütést!
Üdv:
mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-25 22:41

Szia mignon!

Jól értem? a cukrot külön pirítom, és azt kanalazom a sütőformába, vagy a pirított cukrot összekeverem az almával és azt kanalazom, vagy az elején teszem az almához a cukrot?

Hali

mignon
Mignon / mignon Sat, 2009-10-03 09:07

Szia Klariszz!
Hőlégkeveréssel szoktam (azért a sütés vége felé már figyelem, nehogy nagyon megbarnuljon a teteje!) De szerintem alsó-felső sütéssel is mehet!
Nagyon fincsi, próbáld bátran ki!!!
Üdv:
migon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-02 11:50

Szia Mignon!
Ezt a finomságot hőlégkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kell sütni?

546
alma 1.5 kg
vaj 10 dkg
barna cukor 20 dkg
vanília 1 db
tojás 3 db
tojássárgája 2 db
növényi habtejszín 3 dl