Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-vörösáfonyás felfújt

Almás-vörösáfonyás felfújt
Almás-vörösáfonyás felfújt
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű őszi/téli édesség borongós napokra :).

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Szufléforma híján én kerámiabögrékben készítettem, abban is bátran elkészíthető. Rakhatunk még bele mazsolát, vagy esetleg más aszalt gyümölcsöt ízlés szerint. Ebből a mennyiségből 3 adag készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük.
  3. A tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd apránként óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
  4. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A formákat kikenjük margarinnal, és kilisztezzük.
  5. A masszát egyenlően elosztjuk a formákban, majd a kockára vágott almát és a vörösáfonyát belenyomkodjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, és langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 095
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-almás felfújt, fahéjas-vörösáfonyás felfújt, fahéjas felfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

342
tojás 2 db
vaj 5 dkg
porcukor 1.5 ek
vörösáfonya 5 dkg
finomliszt 6 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 1 kk
alma 1 nagy db
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál