Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás zabkása

Almás zabkása
Almás zabkása
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány hete tejmentes diétát kellett kezdenünk a gyerekkel, ezért próbáltam itthon levő hozzávalókból laktató és finom vacsorát összeütni.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet forró vízzel alaposan átöblítjük egy szűrőben, majd beleöntjük egy kisebb lábosba. Ráöntjük a zabtejet, és feltesszük főni közepes fokozaton, néha megkevergetjük.
  2. Meghámozzuk és felkockázzuk az almát. Amint felforrt a zabkása, rászórjuk az almakockákat, levesszük a tűzhelyről, és jól lefedve hagyjuk, hogy hűlés közben párolódjon az alma, és tovább puhuljon a zabpehely.
  3. Langyosan tálaljuk csipkebogyó- vagy szilvalekvárral.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 444
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vackor.g

Mióta szakács: 2015.09.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása, almás zabkása, zabtejes zabkása

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
zabpehely 0.5 bögre
zabtej 2 dl
alma 1 nagy db
csipkebogyó lekvár 1 ek