Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-zabpelyhes felfújt

Almás-zabpelyhes felfújt
Almás-zabpelyhes felfújt
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Desszertként vagy édes főételként egyaránt finom. Desszertként 2 főnek is elegendő. Tálaljuk porcukorral megszórva, és vaníliamártás társaságában.  

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházat kiszúrjuk, majd kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével.
  2. A tejet elkeverjük a tojások sárgájával és a mézzel. Hozzákeverjük a zabpelyhet, az almát, mazsolát, citrom héját, fahéjat és a vanília kivonatot.
  3. Majd óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Egy 12 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, a darált mandulával kiszórjuk. A masszát belesimítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  5. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almafelfújt, zabfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

724
alma 1 közepes db
citromlé 1 ek
tej 30 ml
méz 2 ek
tojás 1 db
zabpehely 50 g
citromhéj 0.5 tk
fahéj 0.25 tk
mazsola 25 g
vanília kivonat 0.5 teáskanál
1 csipet
mandulapehely 1 ek
vaj 0.5 tk
mandula 10 g