Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-zabpelyhes puffancs

Almás-zabpelyhes puffancs
Almás-zabpelyhes puffancs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben sokat készítettem tarkedlit, melyet  tarkedlisütő serpenyőben kellett készíteni... Abba ugyan nem kellett sem alma... sem zabpehely, de idővel átváltozott a recept, főleg az alma felhasználása céljából... meg aztán a most már modernebb serpenyőkben kevesebb olajon is lehet készíteni, így egészségesebb... Szívesen használok zabpelyhet és búzakorpát is a rostok bevitele miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom tartalmas levesek után, második fogásként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk és mindenestől durvára reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a gyömbért.
  3. A tojást felverjük, beletesszük a lisztet, zabpelyhet, a búzakorpát, sót és a szódabikarbónát, végül hozzáadjuk a tejet.
  4. 1/2 órát pihentetjük.
  5. Serpenyőben olajon kanalanként szétterítve, mindkét oldalán sütjük.
  6. Meghintjük porcukorral, melegen tálaljuk, de hidegen is jó.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 432
elküldve: 2
receptkönyvben: 305
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

labionda

Mióta szakács: 2011.12.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás tarkedli, búzakorpás-almás puffancs, zabpelyhes tarkedli almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huamar
huamar Wed, 2015-05-27 23:05

Finom, bár én csak 0,5 dl tejet tettem hozzá (meg némi citromhéjat, vaníliás cukrot :-)).

kittike23
kitti25 / kittike23 Wed, 2012-02-15 15:07

SZia! Tetszik a recept, viszont pár dolog nem egyértelmű számomra: mennyire kell felverni a tojást? A végén kerül bele az alma? Köszi a választ :) Kitti

labionda
labionda / labionda Wed, 2012-02-15 16:07

Kedves Kitti,
a tojást nem kell igazán felverni, én mindent egyszerre teszek bele..ezért ilyen egyszerű. Ha még kérdésed van, szivesen válaszolok..de bizonyosan megoldod:)))

1139
alma 4 db
1 csipet
cukor 2 ek
fahéj 1 kk
gyömbérpor 1 kk
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
zabpehely 2 ek
búzakorpa 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
tej 0.5 l
napraforgó olaj 4 dl