Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás zellerkrémleves

Almás zellerkrémleves
Almás zellerkrémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt Kifőztük!-nél láttam, de természetesen átírtam, szokás szerint, csak az alapok maradtak meg. Nagyon féltem, hogy fog sikerülni, mert zellergumóval még sosem főztem, az almát nem sorolom az ehető gyümölcsök közé, és féltem, hogy Páromnak sem fog ízleni. Lutri volt nagyon ez a leves, de megérte, mert mindkettőnknek nagyon ízlett, seperc alatt elfogyott. Hihetetlenül intenzív zöldség-íze van, amit az alma valamelyest tompít, nekünk nagyon bejött, legközelebb répával próbálkozom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a sütőt beizzítjuk.
  2. A zöldséget-gyümölcsöt megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy tepsin betesszük őket sülni nagyjából 40 percre.
  3. Eközben 1,3 liter vízből és a leveskockákból hús-alaplevet csinálunk (tudom, igazi szakács igazi alaplével dolgozik, mea culpa, nekem most ez jutott).
  4. A sült zöldségeket azon melegében belelapátoljuk az alaplébe, felforraljuk, majd megy is a turmixba rögvest az egész. (Itt még senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert ilyenkor a leves még minden, csak nem gusztusos.)
  5. A turmixban addig pépesítjük, míg egynemű lesz az egész, és már tálalhatjuk is reszelt sajttal megszórva. 
  6. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 924
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rafinált zellerkrémleves, sült almás zellerkrémleves, zellerkrémleves almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

305
alma 2 db
zeller 1 nagy db
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
sajt 3 dkg
víz 1.3 l