Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás Zserbó Medea konyhájából

Almás Zserbó Medea konyhájából
Almás Zserbó Medea konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos zserbó egy kicsit újragondolva, mindenképpen érdemes kipróbálni! :))

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Bevonat

ajánlat

Minél tovább áll a süti, annál jobban összeérnek az ízek, és puhább lesz, ezt viszont nehéz kivárni, mert frissen is nagyon finom! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Készítsük el a tésztát. Ehhez olvasszuk fel a vajat és picit várjunk, amíg lehűl, ezután keverjük bele a cukrot és a tojássárgáját. Egy másik edénybe rakjuk a lisztet, tegyük hozzá a szobahőmérsékletű tejet, tejfölt, majd morzsoljuk bele az élesztőt is. Gyúrjunk belőle lágy tésztát, és letakarva szobahőmérsékleten pihentessük 30 percet.
  2. Ha letelt a tészta pihentetésének ideje, válasszuk a cipócskát három részre, és az elsőt nyújtsuk ki. Ezt a tésztát tegyük egy kivajazott tepsibe, és villával szurkáljuk meg a felületét. Ezután kenjük le 3 evőkanál lekvárral. Erre jöhet a cukros dió, majd a kinyomkodott alma, megszórva egy evőkanálnyi fahéjas cukorral. Ezután jöhet a második kinyújtott tésztaréteg, és következhet a következő réteg, ugyanebben a sorrendben. A végén a harmadik tésztával lezárjuk a sütit, és ezt is megszurkáljuk.
  3. A sütit óvatosan nyomkodjuk le, és előmelegített 180 fokos sütőben, körülbelül 30 perc alatt, süssük enyhén barna színűre. Teljesen hűtsük ki, és közben készítsük el a bevonatot.
  4. Ezután öntsük a sütemény tetejére, szépen simítsuk le, és hagyjuk legalább egy éjszakát a hűtőben „érni” a zserbót.

Töltelék

  1. Az almát hámozzuk meg, és reszeljük le, majd tegyük félre.
  2. Közben a diót és a cukrot keverjük össze.

Bevonat

  1. Ehhez a kakaót és a cukrot keverjük annyi vízzel, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk pár percig (2-3), ezután keverjük hozzá a vajat, és hűtsük langyosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó almás töltelékkel, almás-diós sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
vaj 15 dkg
finomliszt 35 dkg
porcukor 3 csapott ek
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
élesztő 1 dkg
tej 1 dl
alma 5 közepes db
dió 25 dkg
feketeribizli lekvár 6 ek
porcukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 3 dkg
vaj 3 dkg
víz 0.5 dl