Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almáspite-torta

Almáspite-torta
Almáspite-torta
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Marié az érdem, az ő receptje inspirálta eme újabb variációt az omlós almásra. És ez a párosítás nálunk mindig nyerő. Pláne, ha kicsit pikáns lekvárral és pirított dióval is házasítjuk!

hozzávalók / 6 adag

Az omlós tésztához

A rakományhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztát összegyúrjuk: a lisztbe beleütjük a tojássárgáját, a cukrokat, a sütőport, belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tejfölt. Gyors mozdulatokkal cipót formálunk belőle, majd folpackba tesszük, és behűtjük, amíg a rakomány elkészül.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban a cukrokkal és a citromhéjjal feltesszük párolódni, levét elfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjat.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, aztán belefektetjük a kivajazott, lisztezett pitesütő- vagy tortaformába. Villával kicsit megszurkáljuk, megszórjuk a darált dióval, rákenjük a baracklekvárt. Erre a rétegre kerül az almarakomány, amit a darabosra vágott dióval koronázunk meg.
  4. Közepesen meleg sütőben kb. 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 19 749
elküldve: 11
receptkönyvben: 400
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros diós almás pite-torta, almás pite tortaformában, lekváros diós almás pite

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2017-11-17 11:52

Nekem nagyon jól sikerült ez az almás pite. A tésztával könnyű dolgozni, jó állagú. Mikor másodjára készítettem, annyival spékeltem meg, hogy a tetejére több durvára vágott diót szórtam, plusz 5 dkg vaj, 5 dkg cukor és 6,5 dkg liszt keverékéből egy morzsatésztát szórtam. A dió szuperül megpirult, mennyei pite!

kisvirág
kisvirág Sat, 2014-08-30 16:29

Kedves Tomatotree!
Sokszor sütöttem már almás pitét de ebben a verzióban még nem. Tetszik a leirás, de nem láttam a vanilás pudingport és látom a hozzászólásoknál is erről van szó. A leirásban ami a hozzávalókról szól nem említed a pudingport csak a leirásnál ahogy össze kell állítani a süteményt. De ha már kell bele akkor milyen legyen ami főzésnélkül készül vagy amit főzni kell de ahhoz már tej is kell. Kérlek légy kedves ird meg mert szeretném azt a finomnak igérkező süteményt megcsinálni. Előre is köszönöm, további jó sütést kívánok.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2014-09-01 14:38

Kedves Kisvirág!
Bocsi, a késésért, nem voltam netközelben.
Nem telefonról nézed amúgy? Mert a hozzávalók között is szerepel a fél cs., vaníliás pudingpor, meg a leírásban is ott van, hogy az almás masszához kell keverni. És telefonon fordul elő, hogy nem enged lejjebb görgetni. Mert én látom. Főzős pudingpor amúgy, de csak úgy szárazon kell hozzákeverni az almához. Összefogja egy kicsit és nem engedi elázni a tésztát alatta. Sikerülni fog, meglátod!

hadorika1978
hadorika1978 Fri, 2014-08-29 14:44

Szia! Én csak a sorrenddel bajlódtam - pitetészta, lekvár , ezekre a darált dió. Ugye jól gondolom / csinálom ?!
Nekem bejött, a recept meg tetszett. Köszöntem :)

witch
witch / witch Fri, 2014-08-29 12:33

Szoval a 162 csomag pudingporban van akkor az a 5000 kaloria. Na, akkor juszt nem teszem bele! :o)

632
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kk
tejföl 1 ek
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
dió 4 dkg
dió 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
fahéj 1 kávéskanál
sárgabaracklekvár 5 ek