Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaszósz főtt hússal

Almaszósz főtt hússal
Almaszósz főtt hússal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kicsit könnyebb ételre vágyunk, tudom ajánlani... De ha van maradék főtt húsunk, egyszerűen főzhetünk hozzá egy kis almaszószt, s máris kész az ebédünk...

hozzávalók / 5 adag

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

ajánlat

Havonta, kéthavonta eszünk ilyen finomságot! Nagyon finom, és gyomorkímélő...

Szólj hozzá!

elkészítés

Almaszósz elkészítése

  1. 1 kg almát meghámozunk, magházát kivesszük, apró kockákra vágjuk, majd lábosba rakjuk.
  2. Vizet öntünk rá, hogy ellepje, és a tűzhelyre tesszük, majd felforraljuk. Ezután még kb. 10 percig főzzük.
  3. Közben kb. 3 dl tejben összekeverünk kb. 2 lapos evőkanál lisztet, és villával jól csomómentesre összekeverjük.
  4. Ha felforr az almánk, akkor félrehúzzuk a lábost, és egy teaszűrőn keresztül hozzáöntjük a lisztes tejet (habarást), majd visszarakjuk a tűzhelyre, és állandóan kevergetjük.
  5. Kb. 10 perc után készen is van az almaszószunk.

A főtt hús elkészítése

  1. Amíg az alma fő, addig 1 db csirkemellet egy kisebb lábosban felteszünk főni, lehet szeletekre is összevágni, amit megsózunk és delikátot szórunk rá. Tehetünk kedvünk szerint más fűszert is, én csak ezeket szoktam.
  2. Attól függ, hogy mekkorára vágtuk össze a csirkemellet, 20-30 perc alatt megfő, és tálalhatjuk is az almaszószhoz.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főtt csirkemell almaszósszal, almaszósz főtt csirkehússal, gyümölcsszósz főtt hússal, almamártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
alma 1 kg
cukor 1 ek
tej 4 dl
fahéj 1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
víz 3 dl
csirkemell filé 1 db
1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál