Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatócsni

Almatócsni
Almatócsni
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Flóra Palmacsintája volt az alapötlet, én nem tettem bele cukrot, viszont kötőanyagnak tettem hozzá tojást. Nagyon finom kényeztető vacsora, kalóriatartalma alacsony, de laktató. Másnap reggelire is kiváló, felmelegítve is ugyanolyan tökéletes, mint frissen sütve.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Kínálhatunk mellé lekvárt, és süthetjük cukor hozzáadásával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn. (Én rajta hagytam a héját, de tetszés szerint meg is hámozható.)
  2. Keverjük hozzá a lisztet, sót, fahéjat, és üssük hozzá a tojást.
  3. Felforrósítunk pár csepp olajjal egy serpenyőt vagy palacsintasütőt, és kis halmokat teszünk bele az almából. Ellapogatjuk a kanál hátuljával, és pirosra sütjük mindkét oldalát. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 856
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-fahéjas édesség, almás palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
alma 2 db
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek