Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta

Almatorta
Almatorta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk sok almát, és valami újat szerettem volna a kedvesemnek készíteni. Az unokanővérem ajánlotta ezt a receptet. Szeletelni csak akkor szabad, ha már kihűlt - ez fontos!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Megjegyzés:
Szeletelni csak akkor szabad, ha már kihűlt - ez fontos!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük, a 2 tojást, és a diót hozzáadjuk. Jól elkeverjük, a fahéjjal elvegyített lisztet hozzászórjuk, majd jól összedolgozzuk.
  2. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába vizes kézzel elterítjük, a szélére kb. 3 cm magasan fölhúzzuk.
  3. A meghámozott-kimagozott almát cikkekre vágjuk, és sűrűn rárakjuk.
  4. A tejet  2 tojással és a  vaníliás cukorral elkeverjük, és ráöntjük az almára.
  5. 220 fokon kb. 25 perc alatt megsül. 
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Patyir

Mióta szakács: 2010.01.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós tésztájú almatorta vaníliás krémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
dió 5 dkg
finomliszt 20 dkg
fahéj 1 kk
alma 60 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag