Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta dióval

Almatorta dióval
Almatorta dióval
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly bőven termett alma és dió...:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Feketeribizli lekvárt használtam, nagyon pikáns lett tőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tészta 3/4 részét kisodorjuk, és egy kör alakú formába tesszük.
  3. Megkenjük lekvárral, majd almaszeleteket fektetünk rá. A diót durvára törjük, és rászórjuk az almára.
  4. A vízet a cukorral és fahéjjal felfőzzük, ezzel a sziruppal meglocsoljuk az almát.
  5. A tészta maradék részéből rácsokat sodrunk, és elosztjuk a tortán.
  6. Aranyszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 618
elküldve: 17
receptkönyvben: 499
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-almás lepény, diós-almás rácsos torta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shelli
Shelli Thu, 2013-11-14 18:37

Én baracklekvárral csináltam meg, így is finom! Köszönöm.

nojszee
nojszee Fri, 2012-04-20 21:08

Hány cm átmérőjű formához elég ez a mennyiség? Szóval hogy mekkora formában süssem? :)

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-04-21 15:08

30 cm átmérőjűben, ha ennél kisebb, akkor legfeljebb kicsit vastagabb lesz a tészta.

karso
karso Sat, 2011-12-10 23:10

Nálunk jelenleg ez a süti a kedvenc! Már kétszer megcsináltam, holnap is ezt fogom. Mindenki el volt ájulva tőle. köszi a receptet.

673
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
alma 7 db
ribizlidzsem 2 ek
dió 1 marék
vaníliás cukor 1 csomag
nádcukor 2 ek
víz 2 ek
fahéj 0.5 tk