Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta édesszájúaknak

Almatorta édesszájúaknak
Almatorta édesszájúaknak
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban töltöm az idei évet. Ezt a receptet is itt tanultam, kicsit átvariáltam. Tegnap elkészítettem az "itteni" családomnak, és mára egy morzsa sincs belőle! ;)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

ajánlat

Kávé és tea mellé remek, édesszájúak figyelmébe ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

 Tészta:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, golyót formálunk belőle, és egy órára alufóliában a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Egy óra elteltével 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk.

Almaréteg: 

  1. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekben a tésztára helyezzük.
  2. A 25 g vajat gáztűzhelyen megolvasztjuk, és az almákat megöntözzük vele.
  3. A 25 g cukrot az almák tetejére szórjuk.
  4. 20 percig sütjük (alul-felül sütés 180 fok, légkeverés 160 fok, gáztűzhely: takarék).

Hab:

  1. A tojásfehérjét keményre verjük robotgéppel.
  2. Cukrot, citromlevet, mandulát hozzáadjuk. Jól elkeverjük.
  3. A sütemény tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. További 15 percig sütjük, amíg barna árnyalatot nem nyer a hab.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 424
elküldve: 19
receptkönyvben: 180
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hannusch

Mióta szakács: 2013.03.06.
3 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos almatorta, almás pite, almás torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagydorina9494
nagydorina9494 Tue, 2014-10-28 00:06

Nagyon jó a recept! Nekem kicsit édes volt, bár az almák is elég érettek voltak, én pedig a savanykásat szeretem. Másodszor biztos tökéletes lesz! :)

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-03-17 16:07

Nálunk szegénység van,ezért mandulát csak a tévében látunk.Sebaj,szegény ember vízzel főz,a kalács elkészítésekor egyszerűen kihagytam azt,viszont az almát gazdagon megszórtam fahéjjal.Az eredmény így is nagyon jó lett.Olyannyira,hogy a megadott mennyiségből készült kalácsot együltő helyünkben -mi négyen- eltemettük(tea és kávé nélkül)!

362
finomliszt 200 g
sütőpor 1 tk
1 csipet
cukor 75 g
tojássárgája 3 db
vaj 100 g
alma 800 g
vaj 25 g
cukor 25 g
tojásfehérje 3 db
citromlé 1 tk
cukor 175 g
mandula 50 g