Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta francia házi recept alapján

Almatorta francia házi recept alapján
Almatorta francia házi recept alapján
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ági78 legutóbbi almatortáján felbuzdulva töltöttem fel ezt a régi nagy kedvencet. Egy francia barátom édesanyjától származik a recept, aki olyan szerencsés, hogy a saját készítésű vaját, crème fraîche-t tudja használni... Hát, ezek hiányában korántsem olyan finom ez a süti, de legalább nem kell mindig gyomorrontás problémájával patikába menni, vagy nem kell még egy kis bort inni, csak hogy könnyebb legyen az emésztés...

Mindenképp használjunk a tésztához igazi, finom vajat, mert az adja a fő karakterét. Crème fraîche helyett használhatunk lecsöpögtetett joghurtot egy kevés tejszínnel elkeverve. Calvados helyett pedig más brandyt vagy pálinkát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. Összekeverjük a liszttel, tojással, egy kevés olajjal, sóval és annyi vízzel, hogy keményebb, rugalmas tésztát kapjunk. 
  2. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, A vajat kb. akkorára nyújtjuk, mint a tészta fele, és a közepére tesszük. A tészta széleit a vajra hajtjuk minden oldalról, majd félbe, és ismét félbe hajtjuk az egészet. Fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Megint fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, újra félbe és félbe hajtjuk, és ismét fél órára hűtőbe tesszük.
  5. Ezután akkorára nyújtjuk, hogy a peremen túllógóan ki tudjunk vele bélelni egy tortaformát.
  6. Elrendezzük rajta a vékony almaszeleteket, meghintjük cukorral.
  7. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd a tortára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
  8. Teljesen kihűtve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vajas almatorta, francia almatorta, hajtogatott tésztájú almatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

586
élesztő 1 dkg
tej 0.5 dl
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
vaj 20 dkg
cukor 0.25 teáskanál
1 kk
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
tojás 2 db
mandula 5 dkg
crème fraîche 20 dkg
calvados 20 ml
porcukor 15 dkg
cukor 5 dkg
alma 2 db