Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta ladybird konyhájából

Almatorta ladybird konyhájából
Almatorta ladybird konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi recept, egy ismerőstől kaptam. Gyakran sütöm. Talán nem is látszik rajta, hogy milyen finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Az almához lehet citrom héját és levét is hozzáadni. Én már nem veszek külön almalevet, mert az alma enged magából annyit, amennyi kell. Azért is szoktam hozzáadni egy citrom levét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kerek tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy oldala is legyen.
  2. Az almát lereszeljük.
  3. Az almalébe beletesszük a cukrot, a pudingot, a vaníliás cukrot, és együtt felforraljuk.
  4. Amikor besűrűsödik, a reszelt almával összekeverjük.
  5. Beleöntjük a tésztával bélelt formába, és megsütjük.
  6. Egy éjszakán át a sütőben hagyjuk kihűlni.
  7. Tetejére felvert tejszínhab kerül, fahéjat is szórhatunk rá.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 133
elküldve: 6
receptkönyvben: 200
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-fahéjas torta, pudingos almatorta, tejszínes almatorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biby
Biby Mon, 2014-10-13 07:23

Köszi, aztán már láttam. Ennek ellenére 40 percig sütöttem, tökéletes lett így is. Remek torta.
Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-10-13 13:42

Nincs mit,sokszor én is hamarabb kérdezek,mint meggyőződök. :) A torta valóban nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-10-12 08:28

60 perc,ott fönt a képen látszik!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-12-05 09:01

Köszönöm a hozzászólásokat! A hagyományos almás pite ünnepi változata lehet karácsonyra. A tejszín és kerek formája miatt is. Természetesen az sem egy utolsó szempont,hogy a már "rossz bőrben"lévő almákat felhasználhatjuk hozzá. Nagyon szeretem,szeretjük ezt a tortát! L.

Robyn6277
Robyn6277 Thu, 2012-11-01 21:00

Köszönöm a receptet! Tegnap sütöttem meg, ma volt a kóstolás, mindenkinek nagyon ízlett, nagymamám el is kérte a receptet. :D A sok almának nagyszerű felhasználási módja ez a torta.

cake fairy
cake fairy Mon, 2012-09-17 11:55

nem csak a saját, de barátaim nevében is elmondhatom, h ilyen finom tortát még nem ettünk! gratulálok hozzá :)

Randika
Randika / Randika Tue, 2012-07-17 08:31

nem látszik rajta hogy milyen finom?????? aki nem látja az vak!!!! nagyon guszta,lehet kérni egy szeletet belőle??? :):)

902
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
cukor 12.5 dkg
vaj 12.5 dkg
alma 1 kg
almalé 7.5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 5 dl