Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta TunyaCsáp konyhájából

Almatorta TunyaCsáp konyhájából
Almatorta TunyaCsáp konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek ebből a tésztából különféle süteményeket. Nagyon szeretjük, mert egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Ez alkalommal feleségemnek tortaként készítettem el ezt az almáspitét. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban jól összekeverjük. A zsírt, a tojást és a tejfölt tegyük a tetejére, majd kézzel vagy géppel jól gyúrjuk össze. (Mivel a baba aludt, kénytelen voltam kézzel készíteni, de nem tartott tovább 5 percnél.)
  2. Ha kellően összeállt, lisztezzük meg egy kicsit, és forgassuk át jól a tálban, majd tegyük a hűtőbe.
  3. Az almát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel cikkekre. Vegyünk egy fazekat - ha lehet teflont - , és tegyük bele az almát.
  4. Lassú tűzön kavargassuk meg néha. Ha enged némi levet, tegyük rá a cukrot és a fahéjat, és kavargassuk folyamatosan, nehogy a cukor odaégjen. Kb. 5 percnyi párolás után vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd vágjuk kétfelé (az egyik legyen kicsit nagyobb). A nagyobbik felét nyújtsuk ki akkorára, hogy egy tortaformába beleférjen peremestül.
  6. Tegyük bele a tésztát, egyengessük el a peremnél, majd szórjuk meg szépen zsemlemorzsával. Halmozzuk rá a még meleg almát. A tészta másik felét nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk csíkokra, ezzel fedjük be rácsosan a torta tetejét.
  7. Megsütjük. Ha kivettük a sütőből, érdemes rögtön porcukorral megszórni a tetejét. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 572
elküldve: 5
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TunyaCsáp

Mióta szakács: 2011.08.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite torta, rácsos almatorta, könnyű almás torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
finomliszt 45 dkg
porcukor 10 dkg
disznózsír 15 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
alma 6 db
cukor 2 ek
fahéj 2 tk
zsemlemorzsa 1 ek