Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almavaj

Almavaj
Almavaj
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angolul almavaj, de ez csak az állaga miatt van. Egyébként egy jól kenhető almakrém. Nálunk kenyérre kenve, fagyira, de akár húsok mellé is elfogy.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
  2. Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
  3. A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
  4. A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 517
elküldve: 12
receptkönyvben: 542
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 3

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almakrém, fahéjas almavaj, főzött almakrém

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mazsolaszeg
mazsolaszeg Fri, 2014-12-19 13:23

Kedves Coook!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha ajándéknak szánom, akkor ebből a mennyiségből kb. mennyi krém lesz?

Előre is köszönöm! Szép napot!

Esnah
Esnah Tue, 2014-11-11 14:17

Ahogy én készítem! ugyanúgy, mint a kompótot, azzal a differenciával, hogy épp annyi vizet teszek hozzá, amennyi ellepi! Ha megfőtt kiveszem a teatojást, amiben a fűszerek vannak és összeturmixolom! Melegen, hidegen egyaránt finom!!! Én ezt a németektől tanultam, ott APFELMUS a becsületes neve! Megromlani sosincs ideje!!! Gyorsan elkészíthető, gyorsan elfogy, ha nem egy vájlinggal készítesz!Most vettem a fáradtságot és megnéztem, mert eddig nem találtam, magyarul: almaszósz! Jó étvágyat mindenkinek!!! :)

Kardos Helga
Kardos Helga Thu, 2014-10-23 11:21

Mi az, hogy maradék cukrot? Hiszen a 2. lépésben belerakod a cukrot, akkor mi marad?

Lylia
Lylia Tue, 2014-10-21 19:00

Ez miért "új őrület" ? A családi szakácskönyveben - amit még üknagymamám kezdett írni - már szerepel :)

330
alma 1.5 kg
rostos almalé 2.5 dl
cukor 30 dkg
fahéjrúd 1 db