Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almával bélelt pulykamell

Almával bélelt pulykamell
Almával bélelt pulykamell
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan ételt kerestem vacsorára, mely az ősz jegyeit idézi. Végül két recept összekombinálásából született meg a végeredmény, melyekre a Nők Lapja Konyhája és a Vidék Íze nevezetű receptújságokban találtam rá. A savanykás alma kellemes ízharmóniát alkot a lilahagymával és a szintén édeskés, fanyar ízű ementáli típusú sajttal. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

ajánlat

A burgonypürét ízesíthetjük egy kis szerecsendióval is. Köretként a rizs is nagyszerűen illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk.
  2. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felkarikázzuk.
  3. A húsokat kiterítjük, és minden szelet egyik felét megpakoljuk a töltelékkel a következő sorrendben: egy szelet tarja, egy szelet Pannónia sajt, két karika alma, két karika lilahagyma, újból egy szelet Pannónia sajt, és végül egy szelet tarja.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét és fogvájóval, hústűvel, vagy bambusznyárssal körbetűzzük a szélét.
  5. Közepesen forró olajban a batyuk mindkét oldalát megsütjük.
  6. A burgonyát felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és botmixerrel habosra pürésítjük. Kis adagokban a tejet is hozzákeverjük.
  7. A káposzta leveleit vékony csíkokra vágjuk, és egy-két percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük, és a püréhez keverjük.
  8. A dióbeleket durvára vágjuk, és serpenyőben kis lángon rövid ideig pirítjuk. Tálalásnál a burgonyapürét megszórjuk a pirított dióval, majd mellé ültetjük a félbevágott húscsomagokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 903
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás-sajtos pulykamell kelkáposztás burgonyapürével, őszi pulykabatyu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1249
pulykamell 1 kg
füstölt-főtt tarja 28 dkg
sajt 20 dkg
alma 1 db
lila hagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 1 kg
vaj 8 dkg
tej 1 dl
kelkáposzta 8 dkg
dió 2 dkg