Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almával sült kacsacomb (Sült kacsacomb 5.)

Almával sült kacsacomb (Sült kacsacomb 5.)
Almával sült kacsacomb (Sült kacsacomb 5.)
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tökéletes fogás egy zsúfolt napon. Gyors előkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szükséges, tokozzuk ki a kacsacombokat.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt).
  3. Megsózzuk, megborsozzuk. Majd egy hőálló tálba rakjuk (Pataky tál a legjobb- szerintem) egymásra rétegezve a húst az almával. Rakunk bele pár szem borókabogyót, és kakukkfűlevélkékkel szórjuk.
  4. Valamennyi olajat és minimális vizet (ezt helyettesithetjuk almalével)  öntünk a tálba, abból amiben sütöttük.
  5. Lassú tűzön (120-140  fokon) 2-2,5 óra alatt megsütjük.
  6. Mikor megpuhult a hús, levesszük a tál fedelét és megpirítjuk a tetejét.
  7. Kivesszük a húst és a benne levő almát péppé turmixszoljuk és szószként tálaljuk a kacsacomb mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 636
elküldve: 4
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás kacsacomb, sült kacsacomb velesült almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PIT01
PIT / PIT01 Sun, 2012-04-01 10:01

Szuper recept, már többször készítettem, ma délben is ez lesz az ebéd. Nálam mondjuk alulra kerül az alma, arra a comb, nem rétegezem.

2120
kacsacomb 4 db
alma 4 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek