Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almával töltött camembert

Almával töltött camembert
Almával töltött camembert
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A camembert-t minden formájában szeretem. Ez a recept (illetve az ötlete) egy Horváth Ilona-könyvecskéből jött, csak mikor odáig jutottam, hogy elkészítsem, épp nem volt kéznél a könyv, így saját kútfőből próbálkoztam. Napirenden lesz az eredeti verzió kipróbálása is, majd amint időm engedi. Nem kell egyébként márkás, drága sajtot venni, ez is valami névtelen volt, de sütni szerintem tökéletes a legolcsóbb.:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel a sült sajt nehéz étel, mellé teát vagy fehérbort érdemes fogyasztani, ezek segítenek a megemésztésében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A camembert sajtot vízszintesen félbevágjuk (lehetőleg úgy, hogy közben a külseje egyben maradjon). Egy almát megmosunk (igény szerint meg is lehet hámozni, én nem szoktam), és a közepe táján két jó ujjnyi szeletet vágunk (közben elrágcsáljuk a maradékot, konstatálva, hogy a napi vitamin is megvolt).
  2. Felverjük a tojást. Egy-egy alma szeletet fektetünk a sajtokba, és óvatosan, hogy ne törjük meg a külsejét, kissé meg is nyomkodjuk, hogy ne essen szét panírozás közben. Ezután megküzdünk a panírozással, igyekezvén, hogy minél tökéletesebben lisztes-tojásos-zsemlemorzsás legyen a széle is (szokásos módon panírozunk, először lisztbe, majd tojásba, azután szemlemorzsába, nem kutyulgatjuk össze).
  3. Forró olajban kisütjük, ne zavarjon, hogy közben kifolyik, de próbáljuk minél kevésbé mozgatni (csak egyszer megfordítani, nem ide-oda csúszkáltatni a serpenyőben), hogy a kifolyt részek mikor jó ropogósra sülnek, a camamberttől ne váljanak külön, de ha esetleg mégis megtörténne, külön is nagyon finom, ropogós.
  4. Amint átsült mindkét oldala, már tálalhatjuk is. Saláta illik mellé.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nikipszilon

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott camembert, almával töltött rántott camembert, rántott sajt almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

matrjoska
matrjoska Fri, 2013-02-15 12:15

Tegnap ezzel vártam a páromat, és nagyon-nagyon ízlett neki. Annyi különbséggel készítettem el, hogy a zsemlemorzsába még diót tettem, ami szerintem nagyon jó a camamberttel. Sőt, jöttek is az ötletek a mindenféle hússal, sült baconnel, olívával stb. töltött változatokra!

880
camembert sajt 20 dkg
alma 1 db
tojás 1 db
finomliszt 4 dkg
zsemlemorzsa 5 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl