Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almazselé kocka

Almazselé kocka
Almazselé kocka
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Elle magazin Good mood élelmiszerek cikkében találtam ezt a receptet, az andalító cukor címszónál. Az igaz, hogy ugyanez a recept négyszer ennyi cukorral szerepelt, és a végén még porcukorba is meg kell forgatni a gyümölcspástétom kockákat. Aki igazi - andalító - keleti csemegét szeretne, az próbálja ki ezt a variációt is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Alma új formában, egy kis egészséges nassolnivaló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, kockára vágott almát egy lábosba tesszük, és 2 evőkanál vízben (ez addig kell, amíg az alma magától is levet ereszt), lassú tűzön pároljuk 20 percig.  
  2. Ezután botmixerrel pépesre turmixoljuk az almát, hozzáadjuk a cukrot, és további 30 percig főzzük, időnként megkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a citromlét, és belekeverjük a zselatint.
  4. Szögletes tálba öntjük kb. 1,5 cm magasan, és 24 órán át állni hagyjuk. Utána kockákra vágjuk, vagy tetszőlegesen szeleteljük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 870
elküldve: 2
receptkönyvben: 648
elkészítve: 14/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipsann

Mióta szakács: 2011.02.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés alma, almás zselébonbon

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loreley
loreley Mon, 2011-10-31 15:33

szia!

ha szeretnék bele fűszereket, ill. narancshéjat- és levet is tenni, azt mikor kellene szerinted hozzáadni?
éés elkészítés után az almazselé hűtőben tárolandó?
bocsi a gyakorlottaknak valószínűleg egyértelmű kérdésekért - én még nagyon kezdő vagyok. :D

köszi előre is a segítséget

Pipsann
Pipsann / Pipsann Mon, 2011-10-31 16:13

Szia Loreley!
Igen hűtőben kell tárolni! A fűszereket a cukorral egyidőben, tehát a turmixolás után tenném bele...

ritka
ritka Fri, 2011-10-21 12:35

Tényleg nem lehet abbahagyni :) Biztos almafüggő is, de nekünk még így is kicsit soknak tűnt a cukor benne.
A fahéjtól, almakompót íze lesz .) Gyermekünk viszont meg sem kóstolta, ő marad inkább a nyers almánál :)
köszi :)

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2011-10-10 11:12

Jaj,ez olyan finom lett,tegnap elkészítettem,bár a 24 órát nem győztük kivárni.Mindenkinek ajánlom, próbálja ki!És köszönöm a receptet,már továbbítottam!

Pipsann
Pipsann / Pipsann Thu, 2011-09-22 14:04

Én is gondolkodtam a fahéjon, meg diódarabokon, vagy mazsolán, mint a birsalmasajtnál, de nem bántam meg, hogy nem tettem bele végül semmit. Igen, ahogy írod, nyerő natúr almaíze van. Érdemes először így kipróbálni és aztán legközelebb jöhet a mindent bele...

bakancsi
bakancsi Thu, 2011-09-22 10:50

Nagyon fincsi lehet! Ki fogom próbálni! Vajon ha egy kis fahéjjal megbolondítom még finomabb lesz vagy pont ez a natur alma íz lenne a nyerő???,

torena
torena Wed, 2011-09-21 22:27

Nagyon tetszik ez a recept! Hétvégén ki is próbálom.

Pipsann
Pipsann / Pipsann Wed, 2011-09-21 20:22

Nagyon örülök, hogy tetszik nektek a recept!!
Bumi, egy kb 20*26 cm-es lapos tálba, tepsibe lehet önteni a masszát.

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-09-21 19:44

Menten mentem!És köszi,hogy feltetted,mert szerintem nagyon finom lehet!Üdvözlettel:anyamaci

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-09-21 18:55

De jól néz ki!Az almát nem szerető aprónéppel megkedveltethetjük az almát.Ha már az igazit nem nagyon eszik:(

bumi
bumi Wed, 2011-09-21 18:32

Hát ez irtó jónak néz ki !!! Tuti kipróbálom !! Mekkora tepsibe öntsem? Mennyi lesz belőle?

234
alma 1 kg
barna cukor 100 g
zselatin 25 g
citromlé 0.5 citromból nyert