Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almazselé vaníliás-mascarponés krémmel

Almazselé vaníliás-mascarponés krémmel
Almazselé vaníliás-mascarponés krémmel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az almalevet felfőzzük a borral és ½ ek citromlével, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kifacsart zselatint.
  3. A zselét langyosra hűtjük, majd elosszuk 4 pohárba. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A mentát lemossuk, a leveleket letépkedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az almakockákat elkeverjük a mentacsíkokkal, ½ cs vaníliás cukorral és a maradék citromlével.
  5. A mascarponét a tejszínnel, cukorral és vaníliával simára kavarjuk.
  6. A mascarponekrémet és az alma tartárt a kihűlt almazselére rétegezzük.


 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Almazselé vaníliás-mascarponés krémmel és alma tartárral, almazselé, pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
lapzselatin 8 db
almalé 500 ml
fehérbor 100 ml
citromlé 2.5 ek
menta 1 szál
alma 1 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
mascarpone 8 dkg
cukor 2 ek
vanília 0.5 db
habtejszín 200 g