Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almazselés almatorta

Almazselés almatorta
Almazselés almatorta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából nem is emlékszem... Talán csak túl sok alámánk volt otthon az egyik télen... Meg hát ki tudna ellenállni egy fahéjas almazselés almatortának? :D

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a tortaformát kikenjük vajjal.
  2. A lisztet, a sót, a kis kockákra vágott vajat és a túrót gyorsan egyenletes tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, a formába téve, 1 cm magasra húzzuk az oldalát.
  3. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, és a negyedeket vékony cikkekre vágjuk.
  4. Két evőkanál almazselével megkenjük a tésztát, majd cseréptetőszerűen ráhelyezzük az almaszeleteket.
  5. Az 1 ek almazselét, 1,5 ek vajat és a 40 g cukrot kevergetve felmelegítjük, majd ráöntjük az almára.
  6. Sütőben légkeverésel 200°C - on sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahájas almatorta, almazselés torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

366
finomliszt 125 g
1 csipet
vaj 125 g
tehéntúró 125 g
alma 500 g
gyümölcskocsonya por 3 ek
cukor 40 g
vaj 1.5 ek
fahéj 0 ízlés szerint