Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Álompiskóta, avagy meggyes piskótatekercs sodóval

Álompiskóta, avagy meggyes piskótatekercs sodóval
Álompiskóta, avagy meggyes piskótatekercs sodóval
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Élesztős palacsintát csináltam, akkor került le hosszú idő után a polcról a meggydzsem. Annyira belebolondultam az ízébe! Lévén, hogy a párom imádja a meggyet, mindenképpen ezzel a dzsemmel készített valamivel akartam várni. Nagyon szeretem a piskótát, így jött az ötlet. A piskótatekercset porcukorral meghintve is tálalhatjuk csupán, de nekem akármennyire is puha és isteni finom a sütemény, valahogy kellett hozzá még valami, így készült hozzá a vaníliamártás is.
Mindenkinek elnyerte a tetszését itthon. Az elkészítés után negyed órával már csak hűlt helye volt a sütinek, na meg a morzsák... :P

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A sodóhoz

ajánlat

Meggydzsem helyett természetesen lehet a hagyományos módon, sárgabaracklekvárral is készíteni, de egy egyszerűs piskóta lévén végülis bármilyen töltelék mehet bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig keverjük robotgéppel.
  2. 20 perc után apránként belekeverjük a sütőporos lisztet (itt tehetünk bele egy kis reszelt citrom héjat is).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Porcukorral meghintett, tiszta konyharuhára kiborítjuk, és háromszor-négyszer feltekerjük, hogy később ne törjön össze a tészta, majd a konyharuhában tekerve hűlni hagyjuk.
  5. Míg a piskóta hűl, a tejet felrakjuk forrni.
  6. A tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a lisztet, végül csomómentesre keverjük az apránként hozzáadott tejszínnel.
  7. A forrásban lévő tejbe öntjük folyamatos kevergetés mellett a tejszínes krémet, majd addig főzzük lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik mártás állagúra (a sodó később is fog még sűrűsödni).
  8. A kihűlt piskótatésztát kicsavarjuk, megkenjük a meggydzsemmel, majd feltekerjük, és vékony szeletekre vágva a sodóval együtt tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x33 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 757
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zsepibaba

Mióta szakács: 2010.07.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs meggydzsemmel, meggyes piskóta, vendégváró piskóta, piskótatekercs sodóval, meggyes-vaníliás süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laliyah
Laliyah Fri, 2011-05-27 15:06

A sodónál írsz "kétféle cukrot" de a hozzávalóknál csak vaníliás szerepel, én néztem l valamit, vagy tényleg hiba?
Előre is köszi!

570
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
meggylekvár 10 dkg
habtejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag