Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alpesi sajtos tészta

Alpesi sajtos tészta
Alpesi sajtos tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes újságban találtam rá. Nagyon finom, laktató és a végelenségig lehet variálni. A család kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a hagymával pirítottam virslikarikákat, és úgy tettem a tészta tetejére. De lehet kolbászt, sonkát, bármit. Így önálló fogásnak is elmegy.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. A tésztát kifőzzük.
  3. A sajtot leresteljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és feéforraljuk. A sajt felét megolvasztjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A leszűrt résztát és burgonyát kivajazott sütőtálba rakjuk, a tejszínes mártással meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.
  5. Sütőben szép pirosasra sütjük.
  6. A felkarikázott hagymát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és a tészára szórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 37 536
elküldve: 15
receptkönyvben: 513
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tészta virslivel, hagymás-sajtos szarvacska, pirított hagymás-sajtos tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-10-31 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

554
burgonya 40 dkg
szarvacska tészta 25 dkg
sajt 20 dkg
főzőtejszín 1 dl
tej 1.5 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint