Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aludttejes palacsinta

Aludttejes palacsinta
Aludttejes palacsinta
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát a mostani tejekkel ritkán fordul elő, hogy csak úgy, maguktól megalszanak, volt már, hogy hiába próbálkoztam, nem aludt meg (ilyenkor segíthetünk neki pár csepp ecettel vagy citrommal).
De mikor a nagymamám sok évvel ezelőtt ezt a receptet kapta egy német barátnőjétől, még gyakran előforduló baleset volt. Nem nagyon tudnám összeszámolni, hányszor maradt kint az asztalon a tej véletlenül, hogy aztán kármentő akció eredményeként palacsintaként reinkarnálódjon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Még melegen egy kis porcukorral meghintve...


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aludttejbe beleütjük a tojásokat, hozzátesszük a cukrot, a citromlevet, az olajat és a fahéjat.
  2. Belereszeljük a megpucolt almát.
  3. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. Félretesszük állni legalább egy órára.
  5. Olajjal vékonyan kikent serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  6. Ebből az adagból kb. 18 palacsinta lesz.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 994
elküldve: 5
receptkönyvben: 257
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta aludttejjel és almával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Balatni Erika
Balatni Erika Sun, 2015-09-27 15:38

Most készítettem el, de nem tudom megfordítani, letapad és szakad szét, ha fordítani akarom..... Ha itt az írója a receptnek segítsen legyen szíves, hogy ne kelljen kidobnom a tésztát!!! Köszönöm.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2015-09-27 15:41

Szia!
Próbálj alá picit több vajat vagy olajat tenni. Másik tippen, hogy túl nagy lángon sütöd, és belül nagyon nyers marad. ha nagyon nem megy, akkor se dobd ki, tegyél sütőpapírt egy tepsibe, és mehet a sütőbe :)
Remélem sikerülni fog!
Üdv,
Nóra

Balatni Erika
Balatni Erika Sun, 2015-09-27 15:51

Köszönöm! Megpróbálom, még gofri sütőbe is betettem, de abban sem lett jó! :) Nem adom fel.... Köszi a gyors választ!

hyperx
hyperx Tue, 2014-07-08 09:31

Nekem sajnos megfordíthatatlanul letapadtak, és szétszakadtak fordításkor. Mit ronthattam el?

kazym
kazym Sat, 2013-12-14 13:45

Ez csudafinom!
Férjem nem hitte el, hogy aludtejből készülhet finom palacsinta... Hát aztán pironkodott, hogy tényleg szuper!

cs-morpheus
cs-morpheus Wed, 2010-11-24 14:43

Üdv. neked is Nóra. Megcsináltuk a hétvégén és jóval több palacsinta lett, ezért gondoltuk, hogy valami nem stimmel. További szép napot!

cs-morpheus
cs-morpheus Mon, 2010-11-22 19:59

1 L aludtej 8-10 palacsinta?Hm szerintem ez rossz arány mármintha csak ennyi palacsintát akarnánk.

643
aludttej 10 dl
tojás 3 db
cukor 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
napraforgó olaj 0.5 dl
alma 2 kis db
fahéj 2 tk
finomliszt 30 dkg