Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aludttejes pogácsa

Aludttejes pogácsa
Aludttejes pogácsa
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán annyi: a maradékot mindig fel tudjuk használni. Nekem kimondottan házi tejből aludttejem volt.

Mint minden ételnél, nagyon ízlenek mindenkinek a tésztáim is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétköznapokra is tudom ajánlani, gyorsan, könnyen elkészíthető, és laktató.

Még gyerekeknek iskolába is csomagolható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a cukrot, sót, étolajat, élesztőt belemorzsoljuk, 1 tojást + 1 fehérjét, és az aludttejjel sima tésztát gyúrunk belőle.   
  2. 10 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és megkenjük a  puha margarinkrémmel, 4 részbe hajtjuk, s két ujjnyira nyújtjuk ki.
  3. Késsel bevagdossuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, megkenjük a tojássárgával.
  5. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük. Még amikor nem hűl ki teljesen, kiszedjük tálcára, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 163
elküldve: 11
receptkönyvben: 132
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa aludttejből, hajtogatott pogácsa, pogi

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BLRita
BLRita Sat, 2015-03-21 23:27

Kedves Gabimami! Ez valami fantasztikus lett!
Dupla adaggal kezdtem, kicsit megszaladt az aludttej, emiatt kellett hozzá még liszt, meg egy kicsi olaj, de nem volt gond, mert az összeállításnál úgyis érzi az ember keze, hogy milyennek kéne lennie. Szép nagy gömböc lett belőle. Amikor a margarinkrém következett, eszembe jutott, hogy van medvehagymám, megvágtam, és rászórtam, úgy hajtottam össze. 3 tepsivel sütöttem ki.
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2015-03-23 13:38

Szia Rita!
Elnézést kérek de nem voltam gép közelben EÜ.próbléma miatt ezért csak most válaszolok.
Nagyon örülök,hogy elnyerte tetszésed,és sikered lett a pogácsával.
További jó sütést főzést kivánok,egyben nagyon kellemes Húsvéti ünnepeket.
Üdvözlettel Gabriella..

Oblanka
Oblanka Thu, 2013-02-21 07:09

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Rég ettem ilyen könnyű, puha, selymes pogácsát. Maradt némi aludttej itthon, ehhez kerestem receptet. Villámgyorsan elkészíthető, sajnos ugyan ilyen gyorsan el is fogy :) Köszi a receptet, nálam még sokszor fel lesz használva :)Aki megsüti, nem fog csalódni.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2015-03-23 13:41

Szia Oblanka!
Nagyon köszönöm,kedves szavaidat,és örülök neki,hogy sikered lett a pogácsával.
Én csak olyat teszek fel amit mindenki könnyen el tud készíteni,és ha elsőre nem is de biztosan ízleni fog a családnak.
Kellemes Húsvéti ünnepeket kivánok,és elnézést a kései válaszért de nem voltam gép közelben betegség miatt.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Thu, 2013-02-21 18:16

Szia Oblanka!

Nagyon köszönöm, a dicséretet örülök neki,hogy sikered lett vele.
További jó sütést főzést kivánok!
Üdv...Gabimami58

nagyleila
nagyleila Sat, 2012-12-29 16:10

Többször elkészítettem, tanulva az első hibámból, vékonyabbra nyújtva feltekertem, nem hajtogattam. Tökéletes, gyönyörű leveles pogi lett. Nagyon örülök ennek a receptnek. Legutóbb csöppnyi túróval is megkentem, tökéletes!!! :) Köszönöm ez az egyik legjobb pogirecept. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Boldog Új Évet Gabimami!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-12-29 22:44

Szia Leila!
Örülök neki,hogy sikered van a pogival,majd holnap felteszek du-tán két új receptet,nekem már nem új de bizom benne itt az újdonsága végett is sokan elkészítitek. Egyszerü és finom kiadós..Én most újra készítem szilveszteri sütinek..
Kivánok örömökben gazdag békés boldog Új Évet neked és kedves szeretteidnek!
Üdv..Gabriella..

nagyleila
nagyleila Sat, 2012-12-15 16:02

Kedves Gabimami58!
Elkészítettem -lesz ami lesz alapon, és is tartottam a zsiradék mennyisége miatt :)-, és mindenkinek nagyon bejött. Köszönöm Neked! Egyszerű, hamar elkészíthető, olcsó, igazi válságpogácsa :) Egy kérdésem lenne. Nekem sütés közben a hajtogatásnál volt amelyik kettévált, nem lett olyan szép, mint neked. Lehet nem nyújtottam elég vékonyra a margarinos kenésnél? Köszi

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-12-18 17:47

Szia Leila!

Semmi gond annyi csupán ,hogy lazábban csavartad mint kelett vona. De öröm számomra,hogy siker élményed lett vele.
Én a tésztáknál vissza fogom a zsíradékot,de a tepsit nagyon enyhén bekenem ,és ugy a sütőpapírt.. Én így szoktam meg és igy készítek mindent..További jó sütést főzést kivánok,és kellemes Karácsonyi ünnepeket...

Corra
Corra Sat, 2012-11-17 18:20

Szia! Nagoyn szépek a pogácsáid! Látom, hogy a megszokotthoz képest jóval kevesebb a zsiradék aránya, nem lesz így túl száraz-fojtós a pogácsa? Vagy inkább kiskalács-szerűnek képzeljem el?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2012-11-18 17:31

Szia Corra!

Nyugodtan elkészítheted,mert nem lessz szárazz és fojtós sem. Valóban én minden tésztámnál és az ételeknél is jóval kevesebb zsíradékot használok.
Én ha meg marad pogim mindig alufoliával betakarom és így napokig puha és gyenge marad.
De ha elfogadsz egy jó tippet tőlem,s én tapasztalatból tudom,ha egy sikértányérra teszel és egy méllyel letakarod mikróba beteszed 1,5 percre felmelegíted és olyan mintha akkor sütötted volna.
De ha nincs mikród akkor ezt ugyan úgy tedd be sütőbe és meglátod ugyan olyan fnom.
Sok sikert kivánok hozzá és várom ,milyen sikered lett vele.. Köszike....
Üdv... Gabriella..

583
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
margarin 1 ek
aludttej 2 dl
tojássárgája 1 db