Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alufóliában sült zöldséges lazacfilé

Alufóliában sült zöldséges lazacfilé
Alufóliában sült zöldséges lazacfilé
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom halétel ropogós zöldséggel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filéket megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkettőt egy-egy nagyobb darab alufóliára tesszük.
  2. A sárgarépát és a paprikát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát, gyömbért és chilit apróra vágjuk.
  3. A lazac szeleteket megszórjuk a fokhagymás-chilis gyömbérrel, majd elosztjuk rajta a sárgarépát és a paprikát. Meglocsoljuk az olajjal és a halszósszal, megszórjuk a szezámmaggal, majd lazán becsomagoljuk a fóliába.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A filét a fóliából kivesszük, a bőrét eltávolítjuk, tányérra tesszük, és a fóliában maradt szafttal meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 885
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szezámos lazacsült zöldségekkel, pikáns sült lazac, fűszeres lazac

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
lazac 300 g
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
chili 1 db
szezámolaj 3 ek
halszósz 2 ek
szezámmag 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint