Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alufóliás burgonya tarjával

Alufóliás burgonya tarjával
Alufóliás burgonya tarjával
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokszor elkészítette ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot, tőle tanultam... a hagyma, paradicsom, és paprika jól átjárja a burgonyát és húst, ezáltal kellemes ízük lesz!! A krumplimennyiségből én 3-4 batyut szoktam készíteni, amit jól becsomagolok, hogy saját gőzében tudjon párolódni. Lehet több krumpliból, és több húsból még nagyobb csomagot készíteni, ki mennyit bír enni belőle!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohárnyi vörösbor jó választás hozzá!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk).
  2. A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. Befűszerezzük, borssal, ételízesítővel, jól összerázzuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát úgyszintén felvagdossuk.
  3. Egy nagyobb darab alufóliát kikenünk zsírral, rápakolunk egy sor burgonyát, teszünk a  paradicsomból, paprikából, hagymából is.Majd ismét burgonyát teszünk, pár darab paradicsomot, paprikát, és hagymakarikát. A tetejére fektetünk 2 szelet húst, és ezt is befedjük pár szelet zöldséggel. Majd jól becsomagoljuk a fóliába. Mindenki részére készítünk hasonló csomagot.
  4. Tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kész, mindenki tányérjára teszünk egy-egy batyut, és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 437
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 016
elkészítve: 68/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonya sült hússal alufóliában, sült tarja burgonyával, sertéstarja alufóliában sütve,alufóliás krumpli hússal,

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tetej
Tetej / tetej Sun, 2014-02-23 20:35

Ma ez volt az ebéd. Nem csalódtam, mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!
,

hogy megosztottad velünk ezt a finomságot.

Jucus 76
Jucus 76 Tue, 2013-09-10 11:39

Ez isteni finom lehet,holnap elkészítem.De azt azért làssuk be,hogy 1100 ft-ból nehezen lehetne kihozni :)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-09-10 16:51

Itt a legdrágább a hús,az is attól függ,milyen nagyságú darabokat vásárol az ember.A többi meg szerintem minden háztartásban van odahaza.....
Jó étvágyat majd hozzá!!:-))

Jucus 76
Jucus 76 Thu, 2013-09-12 18:39

Na elkészült,óriási sikere volt.Köszi a jó kis receptet :)

holdpillango
holdpillango / holdpillango Wed, 2012-08-08 13:05

Ma megcsináltam itthon a családomnak ebédre, a tarja helyett csirkét használtam, és egy kis baconnel megbolondítottam, de így is nagyon finom volt. Köszönöm a receptet, a szüleimnek is ízlett, akik egyébként szakácsok, én meg elég kezdő vagyok, szóval nagyon jól esett a dicséretük. Még egyszer köszönöm! :)
Üdv: Viki

nagylinda
nagylinda Thu, 2012-05-03 11:54

Ma ezt készítem ebédre!Istenien néz ki ,remélem ízleni fog a családnak!!Köszi a receptet!!:))

judice
judice / judice Sat, 2012-04-21 20:47

Nagyon hálás vagyok Neked ezért a receptért. Zseniális vacsora lett belőle, a hallgatóság (ízlelőség) csak ámult-bámult:) (na nem mintha ügyetlen lennék alapból, de ez kivételesen jóra sikeredett).
A második adag készítése közben viszont ellustultam, és a fóliába mindent beletettem a húst kivéve. Klopfolás nélkül sós-borsos-mustáros külsővel megsütöttem: jó kis 'szték' lett belőle, mellé az alufóliás krumpli szintén csodás volt.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-04-22 16:35

Örülök a sikerednek!!Ugye milyen finomságokat lehet készíteni?! :-))

Wildo
Wildo Tue, 2012-03-06 20:55

Szia Iluska!
Ezt én is szoktam készíteni,annyi különbséggel,hogy én szalonnát teszek a krumpli alá.
Isteni finom,ajánlom mindenkinek!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-03-07 09:02

Üdv!Igen én is készítettem már húsos szalonnával is.Valóban finom volt! :-))

502
burgonya 7 db
sertéstarja 70 dkg
vöröshagyma 2 db
lila hagyma 2 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál