Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amaretto keksz

Amaretto keksz
Amaretto keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előjöttek olaszországi emlékeim. Igaz,hogy ott sokkal kisebbek voltak, de nekem így is ízlik.

Nagyon fincsi!! (sajnos)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha meg akarjuk magunkat vigasztalni, ezt együk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, amikor majdnem kész, kicsi cukrot teszünk bele.
  2. A cukrot összekeverjük a mandulával, aromával, és óvatosan beledolgozzuk a habba. Habzsákból kinyomunk tetszőleges nagyságú darabokat a papírral kibélelt tepsibe.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, kb. 15-20 perc.
  4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb kiszedni. Nekem egy rozsdamentes spatulával sikerült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

HN.Erika

Mióta szakács: 2018.02.10.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakeksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

334
mandula 200 g
melaszos nádcukor 200 g
tojásfehérje 3 db
keserűmandula aroma 3 ml