Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amarettós créme brulée

Amarettós créme brulée
Amarettós créme brulée
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Créme brulée egy desszert, amelynek nehéz ellenállni, most egy kis amarettóval megbolondítva. A kész desszertet megszórhatjuk kevés aranybarnára pirított mandulapehellyel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg tej-tejszín keveréket, amelyből kiszedtük a vaníliarudat.
  3. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykébe (kb. 125-150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

créme brulée, créme brulée amarettóval, likőrös mandulás créme brulée

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
tej 100 ml
habtejszín 300 ml
tojássárgája 4 db
cukor 80 g
vanília 1 db
amarettó 60 ml
barna cukor 4 ek