Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amarettós panna cotta

Amarettós panna cotta
Amarettós panna cotta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A panna cottat tálalhatjuk málnaszósz helyett kevés étkezési keményítővel besűrített fahéjas szilvakompóttal és durvára vágott karamellás mandulával is.

hozzávalók / 4 adag

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjával felfőzzük, kb. 3 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk az amarettót és a mandula aromát. Majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  4. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 pohárba öntjük. Letakarva kb. 5 órára hűtőbe tesszük.
  5. A málnaszószhoz a málnát a porcukorral és narancslével pürésítjük. Sűrű szitán átszűrjük. A málnaszószt elosztjuk a panna cottára, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1945 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

panna cotta málnaszósszal, málnás panna cotta, tejszínes olasz desszert málnaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

388
lapzselatin 3 db
habtejszín 400 ml
cukor 3 ek
vanília 1 db
amarettó 3 ek
keserűmandula aroma 4 csepp
málna 200 g
porcukor 2 ek
narancslé 2 evőkanál